ISTOČNO SARAJEVO SLOŽNO ZA MAGDALENU (8): U sali Kulturnog centra održan humanitarni koncert za pomoć bolesnoj devojčici

M. REGOJE

01. 03. 2023. u 08:00

U PREPUNOJ sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo održan je humanitarni koncert za osmogodišnju devojčicu Magdalenu Vlaški iz Trnova koja boluje od tumora i duže od mesec dana se nalazi na lečenju u Beogradu.

ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЛОЖНО ЗА МАГДАЛЕНУ (8): У сали Културног центра одржан хуманитарни концерт за помоћ болесној девојчици

Mariana Regoje

Magdaleni je odstranjen deo tumora, a narednih pet sedmica je očekuje hemoterapija i zračenje.

Za dalje korake u Magdaleninom lečenju su potrebna velika novčana sredstva, te se njeni sugrađani na sve načine bore da ovoj devojčici i njenim roditeljima olakšaju ove teške dane.

Biljana Ristić, predsednik KUD-a "Bratstvo", istakla je da se uvek odazivaju svim humanitarnim akcijama.

- Uvek učestvujemo u humanitarnim akcijama, iako se nadamo da ih u budućnosti neće biti u našem gradu. Voleli bismo da se okupljamo drugim povodom, pevamo i igramo, a ne kako bismo prikupljali novac za bolesnu decu - rekla je ona.

NIZ AKCIJA ZA LEČENjE

U CENTRU za kulturu u Trnovu, u narednom periodu biće organizovano još akcija prikupljanja novčanih sredstava za Magdalenin nastavak lečenja.

- Koncert je samo jedna u nizu akcija koje planiramo da organizujemo u narednom periodu, a sve sa ciljem da olakšamo Magdaleni i njenim roditeljima naredne dane, barem kada je novac u pitanju - poručuju iz Centra za kulturu u Trnovu.

Malena Magdalena je i sama član KUD-a "Jahorina" iz Trnova te su njeni drugari izveli dve koreografije, u znak podrške ovoj hrabroj devojčici.

Luka Novosel, član muzičkog sastava "Katera", rekao je da mu je zadovoljstvo učestvovati na humanitarnom koncertu za malenu Magdalenu, te da se nada da će biti prikupljeno dovoljno novca za njeno lečenje.

Sala Kulturnog centra bila je popunjena, čime su građani Istočnog Sarajeva još jednom pokazali da imaju veliko srce, te da su, posebno u nevolji, uvek tu da pomognu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna