BRATSKA POMOĆ MNOGO ZNAČI: Vinari iz Hercegovine pomažu kolegi Srđanu Petroviću iz Velike Hoče sa KiM

D. Curać

14. 01. 2023. u 07:45

SRĐAN Petrović, vlasnik vinarije "Petrović" iz Velika Hoče sa Kosova i Metohije, kojem su pripadnici policije samoproglašenog Kosova zaplenili više od 40.000 litara vina i rakije u decembru prošle godine, razgovarao je sa trebinjskim vinarima.

БРАТСКА ПОМОЋ МНОГО ЗНАЧИ: Винари из Херцеговине помажу колеги Срђану Петровићу из Велике Хоче са КиМ

Foto D. Curać

Njegove kolege iz Hercegovine ranije su izrazili želju da mu pomognu, a naknadno će biti zajednički odlučeno da li će ta pomoć biti u vinu ili finansijska.

- Među prvima su se odazvali vinari grada Trebinja. Nama svaki vid pomoć znači, pogotovo u takvom trenutku, a psihološka je nekako najveća, ta bratska pomoć i topla reč. Ljudi su nas zvali iz čitavog sveta, Amerike, Rusije, Grčke, Slovenije, Poljske... i najviše su nam pomogli sa prvim količinima vina iz Crne Gore. Moram da se zahvalim svim prijateljima, prvenstveno Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, koji nas je primio kao roditelj - istakao je Petrović.

Sastanak je organizovao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je istakao da su Grad Trebinje i lokalni vinari izrazili spremnost da pomognu porodici Petrović ili finansijski ili u vinu, u zavisnosti od toga kako se izjasne.

- Nama je najvažnije da oni ostanu na Kosovu i Metohiji i da nastave proizvodnju vina koju je do sada radilo šest generacija te porodice. Podrška Grada i naših vinara neće izostati i Petrović će nam u narednom periodu reći šta je njemu neophodnije i u skladu sa našim mogućnostima mi ćemo pomoći - istakao je Ćurić.

Foto "Plantaže"

Sastanku je prisustvovao i Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć KiM iz Banjaluke.

- Danas smo konkretno dogovorili pomoć i to će ići vrlo brzo. Trebinje je human grad, a posebno ispred Odbora i u svoje lično ime zahvaljujem se svim humanima ljudima na svim projektima a naročito na ovako brzoj reakciji i jedinoj iz Republike Srpske koja je došla - rekao je Arlov.

SVAKODNEVNI PRITISCI I PRETNjE

ONO što je Srđan Petrović posebno istakao je da i pored svih svakodnevnih pritisaka namerava da ostane i radi na svojoj zemlji.

- Najteže nam padaju ove incidentne situacije koje se dešavaju na KiM. Svi su čuli za poslednji incident, za dvoje dece koji su ranjeni i to su pretnje koje se stalono dešavaju i koje nam najviše unose nesigurnost i nebezbednost - rekao je Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije