DODIK ODLIKOVAO PUTINA: "Zahvaljujući njemu, glas Republike Srpke se čuje i uvažava"

Novosti onlajn

08. 01. 2023. u 13:43

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

ДОДИК ОДЛИКОВАО ПУТИНА: Захваљујући њему, глас Републике Српке се чује и уважава

Foto: EPA

- Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije. Ima zasluga na polju javnih delatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom ekonomskom društvenom i privrednom rastu i razvoju - rekao je Dodik u Banjaluci na svečanosti dodele odlikovanja.

Orden će biti uručen naknadno, prilikom prvog susreta Dodika i Putina.

Dodik je zahvalio predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao pouzdanom osloncu Republike Srpske.

- Zahvaljujući poziciji Vladimira Putina i snazi Ruske Federacije, glas i stav Republike Srpske čuje se i uvažava i njena pozicija je očuvana pod naletom međunarodnog intervencionizma - poručio je Dodik.

Predsednik Srpske uručio je odlikovanja zaslužnim građanima i institucijama povodom Dana Republike Srpske, objavila je RTRS.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024