ZVICER NARUČIO UBISTVO ORASA? MUP RS podneo prijave za podmetanje bombe pod automobil marke "jaguar" Ognjena Orašanina, osumnjičen i Elez

S. Mišljenović

29. 12. 2022. u 08:21

NAVODNI vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer prijavljen je Tužilaštvu BiH kao nalogodavac podmetanja eksplozivne naprave pod automobil Ognjena Orašanina, zvanog Oras sa Sokoca, koji važi za osobu blisku "škaljarskom klanu", potvrđeno je "Novostima" u MUP Republike Srpske.

ЗВИЦЕР НАРУЧИО УБИСТВО ОРАСА? МУП РС поднео пријаве за подметање бомбе под аутомобил марке јагуар Огњена Орашанина, осумњичен и Елез

Foto MUP RS

Pored Zvicera, za isto krivično delo prijavljen je i Darko Elez, visokopozicionirani pripadnik te kriminalne grupe.

Izveštaj Tužilaštvu BiH sa imenima Zvicera i Eleza podnela je Uprava za borbu protiv organizovanog i teškog kriminala MUP Republike Srpske.

Darko Elez, Foto Printskrin

Darko Elez

Prijava se odnosi na događaj od 17. oktobra 2020. godine, kada je ispod automobila "ford galaksi", koji je koristio Orašaninov bliski saradnik Saša K., u Podromaniji u opštini Sokolac, otkrivena eksplozivna naprava velike razorne moći, koja se, srećom, nije aktivirala. Bomba je bila podmetnuta ispod mesta suvozača, ali je na vreme uočena i demontirana, pa su sprečene žrtve.

Foto: V. N.

Radoje Zvicer

- Policijski službenici obezbedili su lice mesta i evakuisali stanovništvo. Eksplozivna naprava je potom demontirana sa vozila, a zatim i deaktivirana, nakon čega je obavljen uviđaj - saopšteno je tada iz PU Istočno Sarajevo.

Orašanin godinama važi za bezbednosno interesantnu osobu, a pre nekoliko dana je izbegao hapšenje na Sokocu u akciji policije kodnog imena "Šakal". Prilikom pretresa objekta koje koristi, policija je u Orašaninovoj garaži pronašla blindirani "jaguar".

Prema podacima iz bezbednosnih krugova, Orašanin je sarađivao sa Filipom Koraćem, desnom rukom Luke Bojovića.

MUP RS je protiv Orašanina i još 16 osoba nedavno podneo izveštaj Tužilaštvu BiH u kojem se tereti za organizovani kriminal, trgovinu drogom i pranje novca. Osim Orašanina, izveštajem je obuhvaćen Filip Korać.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)