TRAŽE ZAMENU ZA DOGANA: Tek što je izglasana u parlamentu, Vlada Republike Srpske mora da pretrpi izmene

S. M.

23. 12. 2022. u 06:15

NOVOIZABRANA Vlada Republike Srpske nije još održala nijednu sednicu, a već je u pripremi prva smena novoimenovanog ministra.

ТРАЖЕ ЗАМЕНУ ЗА ДОГАНА: Тек што је изгласана у парламенту, Влада Републике Српске мора да претрпи измене

Foto: D.Gavrić

Naime, predsednik RS Milorad Dodik zatražio je od predsednika Vlade Radovana Viškovića da hitno razreši dužnosti ministra za porodicu, omladinu i sport Dadu Dogana ili da Dogan podnese ostavku. Dodik je u dopisu upućenom Viškoviću naveo da je prilikom predlaganja ministra za ovaj resor od strane Socijalističke partije došlo do grube greške, te da u skladu sa zakonom i procedurama hitno traži reagovanje premijera.

Prema nezvaničnim informacijama, Dogan je počinio saobraćajnu nesreću 2016. godine u kojoj je jedna osoba stradala, a Dogan je za ovu nesreću odslužio jednogodišnju kaznu zatvora.

- On je nakon odslužene kazne uputio molbu tadašnjem predsedniku RS Željki Cvijanović da se njegovo ime izbriše iz kaznene evidencije što je i urađeno - kaže izvor "Novosti".

Dogan je juče tokom popodneva potvrdio da će podneti ostavku.

Kao moralan čovek i kao član SP ne želim ni na koji način nanositi štetu niti želim da se moje ime zloupotrebljava u javnosti - rekao je Dogan agenciji Srna.

On je istakao da je 2012. godine imao saobraćajnu nezgodu u kojoj je kao suvozač smrtno stradao njegov drug iz detinjstva i da je za to delo, za koje je rekao da je nastalo iz nehata, krivično odgovarao u skladu sa propisima Republike Srpske.

I danas odgovaram pred svojom savešću i nosim neizbrisiv ožiljak tog čina. Porodica mog druga koji je nastradao me nikada nije teretila i danas smo ostali u izuzetno prijateljskim odnosima. Podržavaju me i razumeju, a za mene je to u ovom trenutku najvažnije - rekao je Dogan.

Inače, Dado Dogan je poslednje ime koje je stavljeno na spisak ministara u novoj vladi RS. Pošto se u poslednjih desetak dana u nekoliko navrata menjao plan raspodele ministarstava između članova vladajuće koalicije do početka sednice nije znalo ime ministra koji dolazi iz reda bošnjačkog naroda, a kojeg predlaže SP.

IZBOR

NA posebnoj sednici Narodne skupštine RS održanoj u sredu izabrana je nova vlada RS. Od 16 ministarstava nova lica su u 11 resora, dok je pet ministara dobilo novi četvorogodišnji mandat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024