TITULA U GODINI JUBILEJA: Srednjoškolke iz Bijeljine prve u malom fudbalu na Malim olimpijskim igrama

V. M.

04. 11. 2022. u 19:31

MLADE sportistkinje Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine su na Malim olimpijskim igrama osvojile prvo mesto u malom fudbalu, što je prvi put da škola ima prvakinje na nivou Republike Srpske.

ТИТУЛА У ГОДИНИ ЈУБИЛЕЈА: Средњошколке из Бијељине прве у малом фудбалу на Малим олимпијским играма

foto: V.Mitrić

Tim povodom U Gradskoj upravi je organizovan prijem i šef kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović je, uz čestitke devojkama na postignutom uspehu, rekao da je grad Bijeljina ponosan na njih, da je ovaj susret bio prilika za razgovor na temu uslova treniranja, kao i da je lokalna vlast odlučila da nagradi šampionke sportskom opremom.

Profesor fizičkog vaspitanja Predrag Trivun rekao je da je bilo zadovoljstvo raditi sa talentovanim učenicama koje su značajnu titulu donele školi u godini jubileja – stogodišnjica postojanja.

- Rad, red i disciplina su recept za uspeh. Male olimpijske igre se održavaju na tri nivoa - opštinskom, regionalnom i republičkom, a naša talentovana ekipa je postala šampion na najvišem nivou - objasnio je Trivun.

O uloženom trudu i radu da bi dolše do uspeha govorila je Lana Radulović, jedna od članica pobedničkog tima.

- Fudbal treniramo duži niz godina, kako u okviru školskih aktivnosti, tako i privatno. Neke devojke iz našeg tima imaju talenat i za druge sportove, a ne samo mali fudbal. Uložile smo značajne napore koji su rezultirali najboljim rezultatom - rekla je mlada fudbalerka i naglasila da najveću zahvalnost za podršku i verovanje u mogućnost da uspeju duguju svom profesoru fizičkog vaspitanja.

Ona se osvrnula i na činjenicu da naše društvo, nažalost, još sa rezervom gleda na ženski fudbal, ali da ima napretka u tom pogledu.

- Mislim da naše okruženje polako postaje svesno da fudbal nije rezervisan samo za muškarce, kao da u ovom sportu i žene mogu da postignu zapažene rezultate – rekla je Radulovićeva.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI



 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!