SAMOHRANOM OCU POTREBNA POMOĆ: Dijabetičar brine o ćerki koja ima paralizu

S. M.

14. 09. 2022. u 06:50

SAMOHRANI otac Darko Vujinović (45) iz Banjaluke koji boluje od dijabetesa tipa jedan, nedavno je operisao tromb na srcu i trenutno je u lošem zdravstvenom stanju hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Srpske, te mu je potrebna pomoć humanih ljudi.

САМОХРАНОМ ОЦУ ПОТРЕБНА ПОМОЋ: Дијабетичар брине о ћерки која има парализу

Foto: Fejsbuk

Darko se sam brine o ćerki Sari (12) koja je dete sa poteškoćama u razvoju, odnosno boluje od epilepsije i cerebralne paralize.

Njegova dugogodišnja prijateljica Radijana Marić ispričala je za medije da je Darku novac potreban za dalje lečenje i lekove zbog čega su njegovi prijatelji pokrenuli humanitarnu akciju putem društvenih mreža. Pojašnjava da Darko već duže vreme boluje od dijabetesa, i da se situacija zakomplikovala kada mu je otkriven tromb na srcu.

- Pao mu je pritisak, osetio se loše i jedva je došao do Hitne pomoći, gde su mu ustanovili da ima tromb na srcu. Hitno je prebačen u Beograd i nakon što je dijagnoza potvrđena operisali su ga - rekla je Marićeva, i dodala da je na operaciju stigao "u pet do 12".

Operacija je dobro prošla, ali Darkovo stanje se zakomplikovalo i ležao je u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje 43 dana. Darko se sada nalazi u UKC RS, a kako kaže Radijana, zdravstveno stanje mu je loše, iako je nešto bolje u odnosu na prethodni period.

- Tabani su mu potpuno crni i teško se oporavlja, zato što je imao mnogo vode u plućima. Pojavila se i neka bakterija, koja se nije mogla sanirati i nisu ga mogli pustiti iz bolnice, a na to sve u jednom momentu su mu otkazali bubrezi i pao je u komu - rekla je Marićeva.

Dok je Darko odsutan, Sara se nalazi kod babe i dede.

- Još ne znamo koliko će novca trebati za Darkovo dalje lečenje, ali je njemu svaka pomoć dobrodošla. Novac je, osim za Darka, potreban za Saru. Baba i deda se brinu o njoj, ali uz svu dobru volju ne mogu sami to izneti, pa bi trebalo platiti ženu koja bi deo vremena brinula o njoj. Darko mi je kao brat, prijatelji smo više od 25 godina, dobar je čovek i otac, veliki borac i treba da mu pomognemo da dobije ovu bitku - poručuje Marićeva.

RAČUN ZA POMOĆ

SVI oni koji žele pomoći ovom samohranom ocu, to mogu učiniti uplatom novca na sledeći način: Sparkasse bank DD, poslovnica Banjaluka, Vase Pelagića br.10, na br. tekućeg računa za KM uplate: 1995636021675206. Instrukcije za devizne uplate je Sparkasse bank DD BiH, Zmaj od Bosne br.7, 71.000 Sarajevo, Svift: ABSBBA22, IBAN BA 391995636021675206

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024