RAKIJU PIJEM SA PRIJATELJIMA: Srpski član predsedništva BiH o navodnim pozivima nemačkom diplomati na piće

S. MIŠLjENOVIĆ

27. 06. 2022. u 06:35

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik sa gnušanjem je odbacio tvrdnje nemačkog diplomate Kristijana Šmita da ga je navodno pozvao na svoje imanje, ističući da je u pitanju najobičnija izmišljotina čoveka koji je očigledno frustriran činjenicom da nema gotovo nikakav legitimitet.

РАКИЈУ ПИЈЕМ СА ПРИЈАТЕЉИМА: Српски члан председништва БиХ о наводним позивима немачком дипломати на пиће

Foto ohr/ V. Milošević

Kristijan Šmit, kojem političari u RS osporavaju legitimitet, izjavio je da ga je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao da dođe na njegovo imanje u Bakincima kod Laktaša, ali da on to za sada nije prihvatio.

- Dodik i ja se poznajemo već godinama, imam poziv da dođem na njegovo privatno imanje i popijemo piće. Prvo ćemo raditi, ja sam Nemac, pa ćemo onda piti rakiju - kazao je Šmit u intervjuu za BN televiziju.

Lider SNSD izjavio je da nije bio u kontaktu sa Šmitom, pa nije mogao ni da ga pozove.

- Osim što je umislio da je visoki predstavnik, Šmit je sada počeo i da halucinira da sam ga ja navodno pozvao na moje imanje. Sa gnušanjem odbacujem takve tvrdnje. Još na to sve kaže kako će on prvo raditi, a posle bi, valjda, opet sa mnom da pije rakiju. Prvo, on u BiH ne može ništa raditi jer nema nikakav mandat, a i ukoliko bude nešto radio to neće imati nikakvu snagu ni težinu. Drugo, ja rakiju kao svaki Srbin i domaćin mogu popiti samo sa prijateljima, a on niti je moj prijatelj, niti je prijatelj srpskog naroda i Republike Srpske, poručio je Dodik.

Ukoliko se, ipak, Šmitu počelo pričinjavati nešto iz prethodnog života, to samo pokazuje u kakvom sukobu sa realnošću on živi, što je opet samo njegov problem.

Na pitanje da prokometariše izjavu Šmita da je njegov cilj da nakon 30 godina dejtonske strukture budu prošlost, Dodik je istakao da mu je drago da je Šmit otvoreno saopštio da je njegov jedini cilj rušenje Dejtonskog sporazuma, odnosno Ustava BiH.

- Sada je potpuno jasno da su Milorad Dodik i SNSD glavna meta Šmita, njegovih šefova, ali i saveznika i izvođača kako iz Sarajeva, tako i iz Banjaluke zbog toga što se beskompromisno borimo upravo za dejtonsku strukturu BiH, za Ustav BiH i za autonomiju koja Republici Srpskoj po Ustavu pripada - naglasio je lider SNSD.

PRIČA DATIRA IZ 2016.

Savetnik srpskog člana Predsedništva Radovan Kovačević rekao je da Milorad Dodik jeste razgovarao i ponudio rakijom Kristijana Šmita, koju je ovaj rado prihvatio, ali još 13. jula 2016, kada je Šmit bio zvanični predstavnik nemačke Vlade, odnosno ministar poljoprivrede.

- Stavljati to u kontekst kada je Šmit lažni predstavnik, govori koliko on nije realan - rekao je Dodik. Ne znam šta se s njim dešava i zašto mu je to potrebno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)