NAGRADE MALIM UMETNICIMA: Završni godišnji koncert muzičke škole u Doboju

L. ŽARIĆ

01. 06. 2022. u 06:08

NAŠI učenici su u proteklih mesec dana na domaćim i međunarodnim takmičenjima osvojili 46 nagrada, od toga dve specijalne sa osvojenih 100 bodova, i 20 prvih, 21 drugo i tri treća mesta, rekao je direktor OMŠ "Markos Portugal" Aleksandar Vukojević, i naglasio da ni školska godina ni sezona takmičenja nisu završeni, i da će ova zbirka medalja biti svakako veća.

НАГРАДЕ МАЛИМ УМЕТНИЦИМА: Завршни годишњи концерт музичке школе у Добоју

Foto L. Žarić

Vukojević i profesori muzičke škole kažu da su samo talenat i upornost učenika i njihovih nastavnika mogli da prevaziđu sve probleme koje je donela nastava "na daljinu". Čim su se stekli uslovi za normalan rad, krenuo je intenzivan rad i svakodnevne vežbe, a rezultati su potvrdili dosadašnji rejting škole.

U programu je nastupilo dvadesetak najuspešnijim mladih muzičara, koji su se do sada okitili brojnim priznanjima i nagradama. .

Ove godine uzor svojim mlađim kolegama je postala violinistkinja Jovana Paunović, koja je položila prijemni ispit u novosadskoj srednjoj muzičkoj školi s maksimalnim brojem bodova, nakon što je na republičkom takmičenju zablistala kao laureat sa 100 osvojenih bodova.

Vredi pomenuti još nekoliko zvezdica koje su oduševile publiku. Nagrađivana Ivona Vukojević jedina je svirala na dva instrumenta, violini i klaviru, a nastupila je i u duetu s mlađim bratom Viktorom. Višestruki osvajač zlatnih medalja, harmonikaš Lazar Blagojević, pokazao je zašto je ovih dana osvojio prvu nagradu u Beogradu, a gitaristkinja Sara Đerić izvela je pobedničku kompoziciju republičkog takmičenja.

ČETIRI ODSEKA

OSNOVNU muzičku školu u Doboju u okviru četiri odseka - klavir, gitara, violina i harmonika pohađa oko 200 učenika. U toku je upis. Prijemni ispit za učenike prvog i pripremnog razreda biće održan 14. i 15. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)