VELIKI GEST NA VELIKI PETAK: Humani ljudi pripremali posne obroke za najugroženije stanovnike Semberije

V. Mitrić

22. 04. 2022. u 17:04

GRADONAČELNIK Ljubiša Petrović prisustvovao je danas pripremanju posnih obroka za najugroženije stanovnike Semberije koje je organizovalo Sportsko ribolovno udruženje „Riba" u saradnji sa preduzećem „Globus" uz pomoć volontera „Crvenog krsta".

ВЕЛИКИ ГЕСТ НА ВЕЛИКИ ПЕТАК: Хумани људи припремали посне оброке за најугроженије становнике Семберије

Foto: V. Mitrić

On je naglasio da se ova humanitarna akcija organizuje već sedmi put i izrazio zahvalnost organizatoru koji je još jednom pokazao brigu za one kojima je pomoć potrebna.

- Današnja aktivnost je dobar primjer brige za ljude koji su u nepovoljnoj materijalnoj situaciji. Ipak, nadamo se da će svake godine broj obroka biti sve manji, a uslovi života bolji. Ova humanitarna akcija treba da posluži kao dobar primer koji će motivisati i druga udruženja da se uključe i pomognu onima kojima je pomoć preko potrebna - rekao je Petrović.

Foto: V. Mitrić

On je pomenuo i rad Narodne kuhinje u Bijeljini, istakavši da se tamo dnevno pripremi blizu tri stotine obroka koji se građanima dijele na sedam punktova.

Predsednik Sportskog ribolovnog udruženja "Riba", Miodrag Đukić, je rekao da je ova aktivnost dvije godine bila prekinuta zbog pandemije, ali da danas nastavljaju svoju misiju zadovoljni što mogu da pomognu ugroženima.

- Naši članovi danas spremaju 260 obroka za korisnike Narodne kuhinje na području Bijeljine. Porcije se sastoje od pržene ribe, riblje čorbe, hljeba i ofarbanih jaja. Čitava akcija se odvija u organizaciji našeg udruženja, a pomogao nam je i vlasnik firme "Globus" Milenko Zupur, kojem zahvaljujem - kazao je Đukić.

On je rekao da će obroke tokom dana na kućne adrese raznositi aktivisti Crvenog krsta.

Milenko Zupur, ispred preduzeća „Globus" nije krio zadovoljstvo što je i ove godine dio humanitarne akcije koju organizuje Udruženje "Riba".

- Mi učestvujemo svake godine u ovoj akciji i drago nam je što možemo pružiti podršku i pomoć onima kojima je to zaista potrebno - rekao je Zupur.

BONUS VIDEO: OVDE U TIŠINI MOLITVE NASTAJU LEKOVITI MELEMI - Manastir Svetog Apostola Tome

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)