PALI NA PRELAZIMA: Granična policija BiH uhapsila više osoba

Novosti online

14. 03. 2022. u 16:00

SLUŽENICI Jedinice granične policije BiH Orašje, 13. marta su uhapsili H.M. (1991.), državljanina Bosne i Hercegovine.

ПАЛИ НА ПРЕЛАЗИМА: Гранична полиција БиХ ухапсила више особа

Foto: Printskirin/Jutjub/Klix.ba

Naime, graničnim proverama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Kontrolisan je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Šamac i predat službenicima MUP ZDK.

Dan ranije, na letu iz Berlina, pripadnici Jedinice GP BiH Aerodrom Tuzla lišili su slobode A.S. (1992.) jer ga potražuje Opštinski sud u Tuzli zbog krivičnog dela laka telesna povreda. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Prilikom izlaska iz BiH na prelazu Bratunac, uhapšen je D.V. (1986.), jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici Jedinice GP BiH Zvornik, državljanina BiH su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GP BiH Gradiška, 11. marta 2022., lišili su slobode A.L. (1990.), nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u našu zemlju na prelazu Gradiška i predat službenicima MUP ZDK.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)