DEČAK U GACKU SE POVREĐIVAO ZBOG TIKTOK IZAZOVA: U školi apeluju na roditelje - Pojačajte nadzor

Novosti online

26. 02. 2022. u 00:54

U OSNOVNOJ školi “Sveti Sava” u Gacku otkriven je slučaj samopovređivanja učenika, nastalog zbog izazova na društvenoj mreži TikTok pod nazivom “Krvava marka”.

ДЕЧАК У ГАЦКУ СЕ ПОВРЕЂИВАО ЗБОГ ТИКТОК ИЗАЗОВА: У школи апелују на родитеље - Појачајте надзор

Foto: Depositphotos

Dečaku su vidljive povrede na zglobovima šake, a sve je primetio jedan od nastavnika škole.

Iz Osnovne škole “Sveti Sava” su se, kako kažu, povodom sve učestalijih primećenih negativnih uticaja društvenih mreža TikTok i “popularnih” izazova koje ona nudi, nakon zasedanja oglasili saopštenjem za javnost jer su, kako navode, dužni o svemu da obaveste javnost, roditelje i učenike.

Sa sastanka Multisektorskog tima škole, sačinjenog od predstavnika škole, lokalne zajednice, Centra za socijalni rad i Policijske stanice Gacko, upućen je apel roditeljima da pojačaju nadzor nad sadržajima na internetu koji posećuju njihova deca, kao i nad vremenom provedenim na društvenim mrežama.

- U cilju sprečavanja ovog i sličnih trendova, škola “Sveti Sava” u Gacku će organizovati edukativne radionice za roditelje na temu kontrole sadržaja i vremena koje deca provode na internetu, o čemu će roditelji biti blagovremeno obavešteni - navedeno je u saopštenju.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)