TURKOVIĆEVA MOŽE SAMO DA PRETI: Dodik - niko neće biti kažnjen zbog neisticanja zastave BiH

Tanjug

07. 02. 2022. u 16:51

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da niko neće snositi sankcije kojima je diplomatsko-konzularnim predstavništvima zapretila ministarka inostranih poslova u Savetu ministara Bisera Turković za neisticanje zastave BiH.

ТУРКОВИЋЕВА МОЖЕ САМО ДА ПРЕТИ: Додик - нико неће бити кажњен због неистицања заставе БиХ

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Jutjub/N1

Dodik ističe da je to kontinuitet zloupotrebe položaja i Ministarstva i ministra.

- Mislim da ljudi to sve više danas razumeju. Ona (Turković) to smatra svojom prćijom već odavno. Jedino nadležno mesto za sprovođenje spoljne politike je Predsedništvo BiH, a ona tamo više ne dolazi niti može više da učestvuje kao kredibilna, niti kao izveštač - rekao je Dodik.

Dodik je ocenio da propisivanje ovakve odluke više govori o nemoći, nego o moći.

- Ne znam šta sad ona hoće, da ambasadori nose u džepu zastavu i čim izađu iz auta da je rašire - upitao je Dodik, prenela je RTRS.

Zakonom rešiti problem etiketiranja Srba

Dodik smatra da je Predlog zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocid ozbiljan i da treba da reši problem etiketiranja Srba i Republike Srpske.

On je istakao da je ovaj predlog zakona u vezi sa činjenicom da se termin genocid zloupotrebljava u pogledu etiketiranja Srba i Republike Srpske kao takvih, a što nije istina.

- Ako neko misli da treba da Srbe kvalifikuje kao genocidne, a Republiku Srpsku kao genocidnu tvorevinu - naravno da takva atmosfera nije moguća", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci - prenela je RTRS.

BONUS VIDEO - Inckov zakon - kraj Srpske ili raspad Bosne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti