RAZLAZ U OPOZICIJI? SDS, PDP i SPS ignorisali sastanak koji je organizovao DNS

S. M.

25. 12. 2021. u 08:12

KIČMA opozicije u Srpskoj, SDS i PDP, i pored njih SPS nisu se odazvali pozivu na sastanak lidera DNS Nenada Nešića, koji je održan u petak u Banjaluci. Ovim potezom poručili su Nešiću da očigledno više ne računaju na DNS u opozicionom bloku.

РАЗЛАЗ У ОПОЗИЦИЈИ? СДС, ПДП и СПС игнорисали састанак који је организовао ДНС

Foto DNS

Predsednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović kaže da svaka stranka, pa i DNS, samostalno bira svoj put, što je legitiman čin i nije problem.

- DNS ima pravo da bira da li na izbore želi da izađe sama ili u koaliciji - istakao je Šarović.

Nakon što su SDS, PDP i SPS, odbili da dođu na sastanak opozicionog bloka, DNS je ipak održao sastanaka i to sa predstavnicima vanparlamentarnih stranaka u RS, Savezom penzionera i potomaka, Slobodnom strankom Srpske i SNS RS. Predsednik DNS, Nenad Nešić, izjavio je da je poziv svima otišao na vreme i da padaju u vodu tvrdnje da nije bilo vremena da se sastanak pripremi.

- Nakon 16 godina opozicionog delovanja SDS i PDP nešto se mora menjati. Ostavljamo im otvorena vrata za dogovor. Mi imamo svoje kandidate, jedan je Radislav Jovičić, drugi sam ja. Ali to ne znači da ćemo na kraju biti kandidati. Ostavljamo vremena opoziciji do kraja januara - poručio je Nešić.

On je rekao da će DNS formirati treći blok do kraja januara ukoliko ostatak opozicije ne odgovori na poziv DNS i ako neko samostalno isturi kandidate.

- Zašto nenarodni režim danas vlada? Zahvaljujući ovakvoj nakaradnoj opoziciji - poručio je Nešić.

URAZUMITE SE

GOSPODO iz opozicije, urazumite se. DNS je treća partija u RS, nemamo unutrašnje sukobe, članovi DNS nemaju nameru da me menjaju, niti imam nameru da se povučem. U nama niko neće naći saveznika za rušenje RS. Ako neko samostalno isturi svoje kandidate za inokosne funkcije, to će biti znak ko ne želi da zajedno nastupimo, poručio je Nešić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)