PRVO KLIZALIŠTE U ISTORIJI GRADA: Nova atraktivna lokacija u Modriči izazvala oduševljenje naročito najmlađih

V. BLAGOJEVIĆ

22. 12. 2021. u 07:13

U MODRIČI je prvi put u istoriji ovog grada otvoreno klizalište, na kome su već prve večeri uživali u klizanju brojni građani. Ovaj vid zabave omogućili su Turistička organizacija i Opština Modriča. Klizalište će biti otvoreno do 31. januara, a deo je turističke manifestacije "Zimzograd" koja se organizuje tradicionalno povodom božićnih i novogodišnjih praznika. Ledena površina je 420 kvadratnih metara i postavljena je kod Srpskog kulturnog centra na nekadašnjem sportskom poligonu.

ПРВО КЛИЗАЛИШТЕ У ИСТОРИЈИ ГРАДА: Нова атрактивна локација у Модричи изазвала одушевљење нарочито најмлађих

Foto V. Blagojević

- Veoma mi je drago što ovako nešto postoji u našem gradu. Smatram da je ovo veoma lepa zimska čarolija za sve ljude, a posebno za nas mlade i decu - kaže Teodora Simić.

Dok se bori sa ravnotežom na klizaljkama Velibor Rakulj kaže:

- Ovo je super i svaka čast na ideji da se ovo instalira u gradu. Ovo nam je nedostajalo da nam ulepša praznike što slede. Veoma je važno da se pokaže da ima i lepih dešavanja u našoj čaršiji.

U Turističkoj organizacji očekuju da će klizalište izazvati pažnju i građana susednih opština jer je svojevrsna atrakcija na ovom području.

- Do sada nismo imali ovako nešto u našem gradu. Pored toga, ovo je prilika da možemo da naučimo nešto o klizanju i očekujem ljude iz susednih opština da dođu i uživaju u zimskoj radosti - naglašva Darija Vidaković, direktorka Turističke organizacije Modriča.

Ona je najavila tradicionalnu manifestaciju "Zimzograd" koja će biti otvorena 27. decembra i trajaće do 5. januara 2022. godine.

IZNAJMLjIVANjE

edan čas klizanja košta tri marke, mada kako kažu iz organizacije "Dečji svet" neće se voditi strogo računa o vremenu. Izdavnje klizaljki košta jednu marku, a Modričanima je na raspolaganju oko 250 klizaljki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista