BALKANSKI KARTEL: Smail Šikalo uhapšen po poternici Perua

O.M.

20. 12. 2021. u 15:28

POLICIJSKI službenici SIPA uhapsili su Smaila Šikala iz Sarajeva na osnovu međunarodne poternice koju je za njim raspisao Interpol u Peruu zbog sumnje da je umešan u trgovinu drogom, saznaju ”Novosti”.

БАЛКАНСКИ КАРТЕЛ: Смаил Шикало ухапшен по потерници Перуа

skrinšot

Ne navodeći identitet uhapšenog, iz SIPA je saopšteno da je uhapšena jedna osoba za kojom je Interpol Lima raspisao poternicu zbog sumnje da je počinio krivično delo nezakonita trgovina drogom.

- Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA locirali su navedenu osobu na području Sarajeva, nakon čega je uhapšen i sproveden u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade - saopšteno je iz SIPA.

Dodaju da će osumnjičeni biti predat u nadležnost Suda BiH na dalje postupanje.

Šikalo je 2019. godine uhapšen u Peruu kao deo balkanskog narko-kartela. U kući u kojoj je Šikalo uhapšen zajedno s jednim Peruancem policija je otkrila dva kofera puna kokaina, dok je u nastavku cele akcije otkrivena i zaplenjena oko tona belog praha. Šikalo je tada završio u pritvoru, a početkom godine sud je naložio njegovo puštanje na slobodu. Navodno se krajem juna iz Južne Amerike vratio u BiH, jer tada za njim nije bila aktivna nikakva poternica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!