MODRIČA ULAŽE U OSNOVNO OBRAZOVANJE: Nova informatička oprema olakšava rad učenicima i nastavnicima

V. Blagojević

13. 12. 2021. u 21:06

OPŠTINA Modriča je obezbedila i uručila donaciju od šest savremnih projektora sa projekcionim platnima osnovnoj školi „Sveti Sava“.

МОДРИЧА УЛАЖЕ У ОСНОВНО ОБРАЗОВАЊЕ: Нова информатичка опрема олакшава рад ученицима и наставницима

Foto:V. Blagojević

Ukupna vrednost donirane opreme je oko 7 hiljada maraka.

Trenutno se u Modriči značajno ulaže u sve škole radi stvaranja što boljih uslova za rad učenika i zaposlenih.U Osnovnoj školi„Sveti Sava“se u ovom trenutku radi na sanaciji krova u područnoj školi u Koprivnskoj Trebavi, a sve je spremno za kompletnu sanaciju područne škole u Vranjaku. Ovim ulaganjima značajno će se poboljšati uslovirada za 140 zaposlenih uškoli.

Nova oprema  će unaprediti novi predmet koji je uveden od ove godine Digitalni svet. Takođe škola raspolaže sa zadovoljavajućom opremom za realizaciju nastave iz Informatike. Učenici sa oduševljenjem prihvataju tehnolške inovacije u školi.

-Pomoću ovih kompjutera, projektora, i niza drugih nastavnih sredstva za informatiku naučimo ćemo dosta novih stvari.Naučili smo kako bi ušli na kompjuter, izašli, napravili sebi akaunt ili nešto tako slično.

Mislim da naša škola ne zaostaje mnogo za savremenijim i bogatijim školama kada  je  u pitanju infromatika- kaže Novak Panić učenik sedmog razreda OŠ “SvetiSava“Modriča.

Projektori će biti primenjeni u nastavi za svih 837 učenike centralne osnovne i područnih škola od prvogdo devetog razreda.

Foto:V. Blagojević

 

Pored toga u školi postoje savremeno opremljena dva kabineta informatike, internet, a programom „Dositej“ laptopima je opremljeno deset učionica.

-Donacija nam je velika pomoć za realizaciji nastave iz novog nastavnog predmeta kojise zove „digitalni svet“ a koji je uveden od ove školske godine.

Takođe uvedni su u programi digitalni udžbenici koji će itekako pomoći nastavnicima i učiteljima u realizaciji nastavnih sadržaja - naglašava Mitar Kršić direktor OŠ “SvetiSava“.

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović je istakao da je oprema nabavljena na osnovu iskazane potrebe škole.

Uređenjem pristupnih puteva, trotoara i parkingmesta,opština će pomoći i Osnovnoj školi „Sutjeska“u Modriči.

- Smatramo da svaki uloženi novac u obrazovanje ima višestruku korist u budućnosti.Ono što svakako moramoto je da pratimo ove razvojne tokove IT tehnologija. Pored osnovnih škola mi moramo ulagati i unove smerove i novo osposbljavanje nastavnog kadra u osnovnim i srednjim školama -konstatovao je Radulović.

                                                 

BONUS VIDEO: Sneg pokrio procvetale voćnjake u smederevskom kraju

 
               

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri