NASTAVAK AKCIJE "KORIDOR": Uhapšeno osam osoba osumnjičenih za krijumčarenje

V.M.

08. 12. 2021. u 16:03

U NASTAVKU operativne akcije “Koridor”, pretresom na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku, kao i predmeti koji potiču iz činjenja krivičnog dela kaznenog kao i određena količina municije, rečeno nam je u Graničnoj policiji BiH.

НАСТАВАК АКЦИЈЕ КОРИДОР: Ухапшено осам особа осумњичених за кријумчарење

Foto: GP BiH

Osumnjičen se terete da su, u ovoj godino, organizovano učestvovali u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, u vrednosti najmanje pola milona konvertibilnih maraka, koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru, iz Srbije i Crne Gore u BiH. Tekstilnu robu su nabavljali na području Turske, Kine, Srbije i drugih država, odnosno cigarete na području Crne Gore, nakon čega su nabavljenu robu krijumčarili preko državne granice iz Srbije u BiH i dalje prodavali na tržištu BiH, na području Bijeljine, Doboja i Brčkog, a najvećim dijelom na pijaci “Arizona”.

Drirekto Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da Granična policija BiH kontinuirano radi na sprjčavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta kao i na preecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstilne robe i zahvalio se pripadnicima Granične policije i Tužilaštvu na još jednoj uspešno realizovanoj operativnoj akciji.

Trenutno je 8 osumnjičenih osoba uhapšeno i privedeno u službene prostorije Granične policije BiH, gde će biti obavljena krim-obrada i ispitivanj. Nakon toga, biće privredeni nadležnom tužiocu. osoba.Akcija se nastavlja.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)