CVIJANOVIĆ: Blinkenove pretnje sankcijama nisu formula za uspeh u BiH

Vid Blagojević

17. 11. 2021. u 18:03

DRŽAVNI sekretar SAD Antoni Blinken uputio je pismo članovima Predsedništva BiH u kojem se dotakao mnogih aktuelnih tema i problema sa kojima se trenutno suočava BiH preteći na kraju novim sankcijama.

ЦВИЈАНОВИЋ: Блинкeнoвe прeтњe сaнкциjaмa нису фoрмула зa успeх у БиХ

Foto: V.Blagojević

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović prilikom posete opštini Vukosavlje ocenila je da slanje pisama i pretnje nisu formula za uspeh i ukazala na potrebu razgovora svih nivoa vlasti u BiH.

- Nama je potreban ozbiljan dijalog, razgovor između svih nivoa vlasti u okviru BiH, posebno dva entiteta i predstavnika tri konstitutivna naroda. Samo tako se može doći do rešenja. Međunarodni faktor treba da razume da u BiH postoje silni problemi, da postoji spremnost što se tiče Republike Srpske da se oni rešavaju i prevazilaze, da su ovdje još vrlo ozbiljni, osjetljivi politički trenuci gdje se pojedini narodi, i Hrvati i Srbi, bore za ono što im je Ustav dao, a ne mogu nikako to da realizuju - rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Foto: V.Blagojević

 

Kada je reč o rešenju problema Cvijanovićeva je rekla da se problemi trebaju rešavati unutrašnjim dijalogom, a bilo kakve i bilo čije sankcije neće niti pomoći niti odmoći.

- Što se tiče stranaca i njihovog učešća, ovdje bilo bi daleko bolje da su oni sastavni deo dobrih davanja, dobrih usluga da bi se ovdje mogli dogovoriti na unutrašnjem planu.Ovdje je suštinski važno da se mi pozabavimo da utvrdimo šta su naši prioriteti, da vidimo kako možemo obezbediti bolji ambijent i na koji način možemo živeti jedni sa drugima, jedni pored drugih da niko nikom ništa ne oduzima. Tada će biti sređena i zadovoljna država - zaključila je Cvijanovićeva u Vuksavlju.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)