NEDOSTAJU LEKARI I SANITET: Nagomilani problemi ozbiljno ugrožavaju rad Doma zdravlja u Prnjavoru

N. ĐURIĆ

13. 11. 2021. u 07:13

NEDOSTATAK lekara, pokvareno sanitetsko vozilo i prvostepena presuda zbog otkaza i mobinga "teška" 80.000 maraka ozbiljno ugrožavaju normalan rad Doma zdravlja u Prnjavoru.

НЕДОСТАЈУ ЛЕКАРИ И САНИТЕТ: Нагомилани проблеми озбиљно угрожавају рад Дома здравља у Прњавору

Dom zdravlja Prnjavor / Foto N. Đurić

Bojan Subotić, lekar i v. d. direktora ove ustanove, kaže da ona pozitivno posluje i da nema zastoja u plaćanju obaveza prema zaposlenima, ali i da su nedostaci lekara i kola Hitne pomoći gorući problemi, pa sugrađane poziva na strpljenje.

On navodi da je u Domu zdravlja zaposleno 14 lekara u porodičnoj medicini, koji pokrivaju i dve smene u kovid-ambulanti i rad u Hitnoj pomoći 24 sata, radnim danima, ali i u dane vikenda.

- Neophodna su nam najmanje četiri lekara, kako bismo i Službu hitne medicinske pomoći podigli na neophodan nivo. Nedavno nam je došlo do kvara jednog sanitetskog vozila. Trenutno raspolažemo sa tri takva vozila, koja su često istovremeno na terenu, koji se naslanja i na auto-put "9. januar". Zamolio bih građane da imaju razumevanja, pogotovo za bolesnike koji se otpuštaju iz bolničkih ustanova, ako nismo u stanju da obezbedimo prevoz baš u tom momentu - kaže Subotić.

Ovaj lekar i nedavno imenovani v. d. direktora, inače DNS-ov odbornik u SO Prnjavor, kao goruću nevolju nabraja i jednu raniju prvostepenu sudsku presudu, čiji bi pozamašni iznos mogao teško da optereti poslovanje.

- Reč je o, pre mog dolaska, tužbi bivšeg lekara. Prema prvostepenoj presudi Osnovnog suda u Prnjavoru, zbog "neosnovanog otkaza i mobinga", Dom zdravlja tužiocu treba da isplati čak oko 80.000 KM. To nam je u vrednosti jednog sanitetskog vozila.

RASPISAN TENDER ZA VOZILO

BOJAN Subotić, v. d. direktora Doma zdravlja u Prnjavoru, dodaje da je trenutno u procesu tender procedura za nabavku novog vozila, ali koja se sa isporukom vozila može okončati tek za koji mesec.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!