I MALOLETNIK NA BOLNIČKOM LEČENJU: Sve teža epidemiološka situacija u Trebinju

D. Curać

07. 11. 2021. u 14:31

NA PODRUČJU grada Trebinja i dalje se povećava broj zaraženih osoba virusom korona zbog čega je epidemiloška situacija sve složenija i nepovoljnija.

И МАЛОЛЕТНИК НА БОЛНИЧКОМ ЛЕЧЕЊУ: Све тежа епидемиолошка ситуација у Требињу

Foto: D. Curać

Za dva dana više od 100 zaraženih Trebinjaca, sve je više hospitalizovanih, a najmlađi pacijenat je maloletan. Kako kažu u trebinjskom Domu zdravlja već nekoliko meseci traje ovako složena epidemiološka situacija.

- Što se tiče epidemiološke situacije i dalje je jako složena i nepovoljna već treći mesec. Nažalost i dalje se povećava broj zaraženih, a samim tim i testiranih osoba - istakao je Radovan Todorović, zamenik direktora Doma zdravlje Trebinje.

Zbog trenutne sitaucije oglasili su se i iz Gradskog štaba za vanredne situacije. Na poslednjoj sednici naglašeno je da treba pojačati kontrolu poštovanja propisanih mera, a na terenu su već pripadnici komunalne policije.

- Pojačana kontrola već se sprovodi, a sem naših inspektora na terenu su i repubulički – istrakao je Spasoje Radović, načelnik Odeljenja za inspekcijsko komunalne poslove grada Trebinja.

Zahvaljujući donaciji Ambasade SAD u BiH trebinjska Bolnica dobila je uređaj za pi-si-ar testiranje na virus korona, koji će biti na usluzi pacijentima iz istočne Hercegovine u narednih 15 dana. Aparat prati i potrošni materijal za oko 15.000 testiranja, te 2.500 detekcija za virus korona.

Vakcinacija

Kada je u pitanju vakcinacija u Trebinju redovne aktivnosti se nastavljaju, a u toku je i vakcinacija trećom dozom za starija lica od 65 godina. Prema podacima Bolnice Trebinje u tom gradu do sada je vakcinisano preko 60 posto građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)