POLIKLINIKE I U DRUGOJ SMENI: Zbog korone ne trpe drugi bolesnici u Bijeljini

V.Mitrić

04. 11. 2021. u 09:32

OD PRVOG novembra u Poliklinici Bolnice „Sveti vračevi“ uveden je rad u drugoj smeni za konsultativno-specijalističke ambulante.

ПОЛИКЛИНИКЕ И У ДРУГОЈ СМЕНИ: Због короне не трпе други болесници у Бијељини

Foto: V.Mitrić

Prema rečima direktora profesor dr Zlatka Maksimovića, menadžment bolnice je doneo ovu odluku, uprkos pandemiji i posledicama koje ona uzrokuje, da se ne bi zapostavili  pacijenti u njihovom redovnom lečenju.

- Niko ne sme da trpi zbog pandemije, a pogotovu niko ne sme da se krije iza pandemije kao izgovora da se mora dugo čekati na specijalistički pregled.

Napravili smo korak napred i kada je reč o zakazivanju na  specijalističke i supspecijalističke preglede, gde su čekanja svedena na minimum, uz napomenu da sve što je hitno, odmah se rešava - rekao je prvi čovek bijeljinske bolnice.

Dr Maksimović je pojasnio da pacijenti na pregled čekaju najviše dva do tri dana, a kod određenih specijalnosti uopšte nema čekanja.

- Nema više dugih listi čekanja na prvi pregled, a na putu smo da rešimo i čekanje kod kardiologa, koji se trenutno čeka oko mesec dana. Očekujemo da će ubrzo biti veći broj specijalista u našoj ustanovi, što svakako doprinosi unapređenju naših usluga - rekao je profesor dr Zlatko Maksimović i pojasnio da u Bolnici ima 650 zaposlenih, od kojih je više od 100 specijalista.

Direktor Maksimović je naveo da bijeljinska bolnica ima 50 doktora na specijalizaciji, i više od 300 medicinskih sestara-tehničara, kao i da su se obavljale sve procedure tokom pandemije. Maksimović je pohvalio rad svih zdravstvenih radnika bolnice, istakavši da je ponosan što je na čelu takve ustanove.

U Poliklinici druga smena uvedena je za oftalmologa, neurologa,

radiologa, endokrinologa i reumatologa.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić