DELO GA ČINI BESMRTNIM: Obeleženo četrnaest godina od smrti Milana Jelića, šestog predsednika RS (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

30. 09. 2021. u 22:44

POVODOM 14 godina od smrti Milana Jelića, nekadašnjeg predsednika Republike Srpske, na gradskom groblju u Modriči, u prisustvu porodice, najbližih saradnika i prijatelja, pomen je služio vladika zvorničko-tuzlanski Fotije.

ДЕЛО ГА ЧИНИ БЕСМРТНИМ: Обележено четрнаест година од смрти Милана Јелића, шестог председника РС (ФОТО)

Foto: V. Blagojević

Nakon pomena, na Jelićev grob, osim porodice, cveće su položili predstavnici opštine Modriča i institucija vlasti Republike Srpske.

- Osećamo kao porodica veliku zahvalnost svim ljudima što nisu zaboravili moga oca i što svake godine dolaze na pomen, na godišnjicu, što dolaze na velike praznike. Zbog toga osećamo jedan veliki ponos, kao i zbog svega što je otac uradio za života – rekao je Petar Jelić sin pokojnog Milana Jelića.

Prošlo je 14 godina a vreme nije ništa promenilo, samo je potvrdilo da obeležavanje godišnjice smrti Milana Jelića iz godine u godinu sve više pokazuje kakav je bio čovek i koliko se ceni njegov doprinos razvoju Modriče i Republike Srpske, naglasili su prestavnici Vlade Republike Srpske.

- Imam obavezu da kažem da Milan neće biti zaboravljen dok je institucija RS. Istovremeno znam, i ubeđen sam da Modriča ne može zaboraviti lik i delo Milana Jelića a njegovoj porodici da kažemo da i dalje i ubudće i sve godine imaju Milanovu i našu Republiku Srpsku i imaju podršku institucija Srpske- poručio je Radovan Višković. predsednik Vlade Republike Srpske.

Petar Đokić ministar energetike i rudarstva Republike Srpske kaže da je Milan Jelić postao besmrtan.

- U sve dane u godini mi pominjemo Milana Jelića jer je on to zaslužio, a Srpska će mu sigurno uvek biti zahvalna za sve ono što je za nju učinio, a učinio je mnogo i zato su ga njegova dela učinila besmrtnim- zaključio je Đokić.

DODIK:JELIĆA NE SMEMO ZABRAVITI

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Milan Jelić bio izuzetno dobar predsednik, privrednik, sportski radnik, a pre svega veliki čovek i patriota koji nikada neće, niti sme biti zaboravljen.

Milan Jelić iznenada je preminuo 30. septembra 2007. godine od srčanog udara u 51.godini. Smrt ga je zatekla na dužnosti šestog predsednika Republike Srpska. Jelić je bio i predsednik Fudbalskih saveza RS i BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave