VELIKO SLAVLJE U RS: Stiže i Baja Mali Knindža!

Lj.Đurić

16. 09. 2021. u 14:04

ZA uspešan tok izgradnje dobojske nove bolnice gradonačelnik Boris Jerinić i predsednik vladajućeg SNSD-a u nedelju na gradilištu ovog trenutno najznačajnijeg projekta u dobojskoj regiji organizuju narodno veselje.

ВЕЛИКО СЛАВЉЕ У РС: Стиже и Баја Мали Книнџа!

Foto: Hepi TV printskrin

U toku je izgradnja druge faze, a proslava će se upriličiti za završetak prve faze, nakon koje je budući kompleks JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ dobila svoju buduću formu.

- Predsednik GO SNSD-a Doboj Obren Petrović i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić pozivaju sve građane na opštenarodno veselje u nedelju sa početkom u 15 časova. Za sve prisutne biće obezbeđen pečen bik i osveženje, a za dobru atmosferu biće zadužen Baja Mali Knindža. Veselje se organizuje povodom završenih radova na prvoj fazi nove bolnice – poziv je upućen Dobojlijama putem zvanične Fejsbuk stranice dobojskih Socijaldemokrata.

Projekat se izvodi na osnovu Ugovora o projektovanju, izgradnji i opremanju nove Bolnice u Doboju, zaključenim sa kineskom kompanijom „China Sinopharm International Corporation”. Nakon pripremnih radnji i obezbeđenja kompletne projektne dokumentacije, realizaciju projekta preuzeo je Tim za implementaciju imenovan od strane Vlade Republike Srpske, kao i Tim za nadzor ispred Republičke direkcije za obnovu i razvoj. Nakon druge faze, u trećoj početkom godine pristupiće se opremanju bolničkog kompleksa.

Nova bolnica će imati šest spratova sa nešto više od 25.000 metara kvadratnih korisnog prostora. Predviđeno je da sve medicinske službe budu pod jednim krovom. Ukupan broj predviđenih kreveta je 464, od čega za potrebe ležećih pacijenata je predviđeno 406, a ostalo su kreveti u urgentnom delu, dnevnoj bolnici, te ležaji za potrebe intenzivne i poluintenzivne nege.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)