DODIK: Sarajevo nije multietnički grad zahvaljujući armiji koja je Komšiću dala "zlatni ljiljan"

S.M.

06. 09. 2021. u 15:52

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Sarajevo nije ni kosmopolitski ni multietnički grad i da je to tako zahvaljujući armiji koja je Željku Komšiću dala "zlatni ljiljan" za koji se on zahvaljuje evo treći mandat.

ДОДИК: Сарајево није мултиетнички град захваљујући армији која је Комшићу дала златни љиљан

Milorad Dodik, Foto Novosti

- Sarajevo je etnički očišćeno od Srba i to je učinila politika kojoj je u ratu, ali evo i u miru pripadao i pripada Komšić, a koja je tokom rata na području grada osnovala više od 100 logora za Srbre. Jedan je radio čak i nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, istakao je Dodik.

Upitan da prokomentariše izjavu Komšića da je Sarajevo "multietnički grad", Dodik je rekao da je licemerno da on kao rezervni bošnjački član Predsedništva u obračunu sa Kristijanom Šmitom koristi one kojih u Sarajevu više nema.

- Koliko je Sarajevo otvoreno i slobodarsko govore brojevi koje ne može negirati čak ni građanin Komšić, a brojevi govore o karakteru i namerama politika koje zastupaju muslimani u BiH od 1990. do danas - naveo je Dodik.

Što se tiče Komšićevih pokušaja da sebi pribavi legitimitet citirajući presude evropskih sudova, Dodik je ocenio da je to jalov posao, jer Ustav poznaje srpskog, hrvatskog i bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

- Nije srpski, Hrvati kažu nije ni hrvatski, Željko Komšić onda može biti samo bošnjački član, rezervni dabome, jer su Šefika DŽaferovića Bošnjaci javno prihvatili za svog legitimnog predstavnika, pojasnio je srpski član Predsedništva BiH.

BONUS VIDEO - Skandal u Novom Pazaru! Učiteljica đacima puštala himnu Sandžaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)