DODIK PORUČIO DŽAFEROVIĆU: Još ćeš me dugo gledati ovde! (VIDEO)

Novosti online

01. 09. 2021. u 17:18

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas će ga još dugo gledati bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović i da Republika Srpska neće podleći pritiscima da prihvati novog visokog predstavnika.

ДОДИК ПОРУЧИО ЏАФЕРОВИЋУ: Још ћеш ме дуго гледати овде! (ВИДЕО)

FOTO: S.M.

- Samo ću poručiti Džaferoviću - nisam baš srećan što ga gledam tamo, ali on će mene još dugo gledati ovde - rekao je Dodik novinarima u Ribniku nakon što je Šefik Džaferović pozvao nelegalno imenovanog visokog predstavnika Kristijana Šmita da pokrene pitanje Dodikove smene.

Milorad Dodik je povodom toga rekao da, kada se sve pogleda, to znači samo jedno - da muslimani očekuju da visoki predstavnik samo radi ono što oni hoće i da se i do sada dešavalo da su visoki predstavnici samo radili ono što su muslimani tražili.

Prema njegovim rečima, od 1995. godine, od kada je uvedena institucija visokog predstavnika, nema nijednog akta u interesu Republike Srpske.

- Sve je bilo protiv nas, prema tome nema nijednog razloga da uvažavamo takve institucije, takve visoke predstavnike, takve takozvane visoke predstavnike - istakao je Dodik.

On je rekao i da se sa Kristijanom Šmitom, koga Republika Srpska ne prihvata kao novog visokog predstavnika, može razgovarati ako se on identifikuje kao predstavnik Kvinte ili grupe zemalja koje su ga izbarale ili ako se predstavi kao nemački izaslanik, ali da ne može ako je visoki predstavnik.

- On nije visoki predstavnik, nećemo podleći pritiscima. Mislim da je to pitanje za nas "biti ili ne biti" - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je bolje odmah potpisati kapituaciju ako prihvati da se na ovaj način upravlja, vlada, da se može pojaviti stranac kojeg izabere grupa zemalja i donosi zakone, menja, ima neko pravo.

- Onda je bolje da nas nema, bolje odmah dignuti ruke i reći doviđenja od ovoga - istakao je Dodik i dodao je to oni, jednostavno, moraju da razumeju.

Dodik je ponovio da visoki predstavnik ovde može doći samo čovek koji je imenovan Rezolucijom Saveta bezbednosti i ništa drugo, iako mu je poznato da iza njega stoji ogromna sila, poput Amerike, Nemačke, EU, nekih drugih zemalja.

- Ali, imate trenutak u istoriji kada je za neki narod nešto nepravda, a u ovom slučaju je nepravda da vi nama šaljete čoveka bez Rezolucije Saveta bezbednosti da upravlja sa nama. Nećemo da prihvatimo, kakav bi mi narod bili da to prihvatimo - pojasnio je Dodik.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)