BiH DOBILA 300 MILIONA DOLARA OD MMF: Dodik - Srpskoj pripada 38 odsto sredstava

Tanjug

24. 08. 2021. u 20:00

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da postoji odluka na osnovu koje će se vršiti raspodela sredstava koje je Međunarodni monetarni fond (MMF) doznačio BiH, a prema kojoj Republici Srpskoj pripada oko 38 odsto tih sredstava koja su nepovratna i na koja se ne plaća kamata.

БиХ ДОБИЛА 300 МИЛИОНА ДОЛАРА ОД ММФ: Додик - Српској припада 38 одсто средстава

Foto: R. S.

-Ako se držimo dogovora kakav smo imali ranije, onda je to to. I rečeno je da su ta sredstva za sanaciju posledica pandemije, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci, izvestila je agencija Srna.

On je objasnio da su to sredstva koja se koncentrišu duži niz godina, doznačavaju se kao pripadajuća sredstva BiH i to nije kredit, niti se ta sredstva vraćaju, niti se na njih plaća kamata, kao što su, kako je rekao, tvrdili "neki znalci procedura MMF-a".

-Postoje galamdžije koje odmah okrenu stvari i žele da ih predstave na neki svoj način. Već sam se navikao na njih. Meni je rečeno od relevantnih ljudi i od onih koji to znaju da su to nepovratna sredstva, a jedini trošak je konverzija iz dolara i evra u konvertivilne marke, naveo je Dodik.

MMF je BiH namenio 300 miliona evra Specijanih prava vučenja za podršku rezervama i likvidnosti, dodaje Srna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna