ZANIMLJIVI SADRŽAJI NA TRGU KRAJINE: I Banjaluka obeležava Međunarodni dan mladih

S.M.

13. 08. 2021. u 15:43

MEĐUNARODNI dan mladih obeležava se svake godine 12. avgusta s ciljem skretanja pažnje na pitanja mladih i ukazivanja na njihov značaj u društvu.

ЗАНИМЉИВИ САДРЖАЈИ НА ТРГУ КРАЈИНЕ: И Бањалука обележава Међународни дан младих

Foto: Grad Banjaluka

 - Grad Banjaluka na različite načine podržava mlade, između ostalog, stipendira učenike i studente za šta se na godišnjem nivou izdavaja oko 1,6 miliona KM, vrednuje, promoviše i nagrađuje njihove rezultate, podržava aktivnosti mladih i omladinskih organizacija putem sufinansiranja projekata i drugo - navode iz Gradske uprave Banjaluka.

Dodaju da je grad u saradnji sa omladinskim organizacijama, za sugrađane pripremio zanimljive sadržaje kod govornice na Trgu Krajine u Banjaluci.

Tako će večeras kod govornice sa početkom u 19 časova biti održan koncert polaznika vokalnog ateljea "MaMa VOX".

Ovaj put, kako su kazali iz ovog ateljea, na repertoaru će biti festivalske pesme za decu i poznate numere domaće i strane pop muzike.

Za vokalnu pripremu polaznika zadužena je profesorica pjevanja i vokalni pedagog, kao i osnivač vokalnog ateljea "MaMa VOX" Maja Manojlović.

Sutradan, 13. avgusta planirano je plesno veče u organizaciji "Salsa Puerto Banjaluka".

- Nakon mnogo vremena, ponovo salsamo. Dođite u petak kod govornice na Trgu Krajine od 19 časova da zajedno uživamo i plešemo uz latino ritmove - poručili su organizatori.

Za 20. avgust predviđeno je da studenti i saradnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci predstave svoje radove, dok će gosti projekta "Gramofon" recitovati svoje, ali i radove poznatih pesnika i pisaca iz Banjaluke, uz pratnju akustične gitare.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)