KNJIGE ZA DECU IZ VIŠEČLANIH PORODICA: Tradicionalna akcija banjalučkog udruženja "Četiri plus" koje i ove godine prikuplja udžbenike za osnovce

S. M.

12. 08. 2021. u 06:08

UDRUŽENjE porodica sa četvoro i više dece "Četiri plus" iz Banjaluke i ove godine sprovodi akciju sakupljanja udžbenika za osnovce. Već raspolaže sa više stotina kompleta udžbenika, a svakog dana pristižu novi.

КЊИГЕ ЗА ДЕЦУ ИЗ ВИШЕЧЛАНИХ ПОРОДИЦА: Традиционална акција бањалучког удружења Четири плус које и ове године прикупља уџбенике за основце

Foto S. Mišljenović

Kako od ovog septembra osnovci iz Banjaluke dobijaju besplatne udžbenike, prikupljeni kompleti biće podeljeni u opštinama širom Srpske, rekao je Jovan Radovanović, predsednik Udruženja "Četiri plus".

Radovanović je pozvao roditelje da stare knjige ne bacaju, već da ih donesu u Udruženje "Četiri plus" kako bi ih prosledili udruženjima višečlanih porodica.

Pozvao je i sva zainteresovana udruženja u Srpskoj da im se jave i dodao da se već javilo Udruženje samohranih majki iz Prijedora za koje je pripremljen jedan broj kompleta knjiga.

On kaže da je nabavka udžbenika veliki trošak, posebno za višečlane porodice.

- Značajno je da ostanu sredstva u porodici, posebno znajući koliko koštaju udžbenici, plus školski pribor - kaže Radovanović.

U Banjaluci ima više od 800 višečlanih porodica i svakodnevno se javljaju kako bi se učlanile u Udruženje. Na nivou RS postoji oko 5.000 porodica sa četvoro i više dece.

OBUHVAĆENO 11.500 ĐAKA

GRAD Banjaluka je ove godine prvi put obezbedio besplatne udžbenike za osnovce sa područja grada, a tim programom je obuhvaćeno oko 11.500 učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)