ZVORNIČANIN PREVOZIO ORUŽJE U FRANCUSKU: Predložen pritvor za osumnjičenog za međunarodno krijumčarenje

Srna

07. 08. 2021. u 09:26

TUŽILAŠTVO BiH predložilo je pritvor za Zvorničanina čiji su inicijali C.M. (41) osumnjičenog za neovlašten promet oružja, vojne opreme, kao i proizvoda dvojne namene, saopšteno je danas iz ove pravosudne institucije.

ЗВОРНИЧАНИН ПРЕВОЗИО ОРУЖЈЕ У ФРАНЦУСКУ: Предложен притвор за осумњиченог за међународно кријумчарење

FOTO: MUP RS

Nakon što je osumnjičeni ispitan predložen je pritvor zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svedoke ili saučesnike, te počiniti novo krivično delo ili dovršiti započeto, prenosi Srpskainfo.

Zvorničanin je osumnjičen da je delovao u okviru organizirane grupe, te pronalazio ilegalno automatsko naoružanje u BiH, koje je potom krijumčareno motornim vozilima u Francusku.

Oružje bi u Francuskoj bilo predato osobama koje su delovale u dogovoru sa osumnjičenim, koji bi ga dalje krijumčarili na ilegalnom tržištu, te ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Tužilaštvo BiH vodi opsežnu istragu o krijumčarenju naoružanja i vojne opreme, sa područja BiH prema Francuskoj, sa namerom prodaje na ilegalnom tržištu i korištenja za izvršenje krivičnih dela.

Operativnom istragom, identifikovan je i lišen slobode osumnjičeni C.M, a desetak automatskih pušaka i okvira za municiju, otkrivena je i zaplenjena na području Orašja.

Osuminjčenog su slobode lišili policijski službenici Granične policije.

U okviru ove istrage, ostvarena je saradnja sa partnerskim institucijama Francuske.

Predlog za određivanje mere pritvora upućen je Sudu BiH, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati