NEVREME JAČE I OD RAKETA: Od Krajine do Podrinja ispaljene 44 protivgradne rakete

N. ĐURIĆ

06. 08. 2021. u 17:41

U ODBRANI od olujnog nevremena koje je pogodilo veći deo Republike Srpske ispaljene su 44 protivgradne rakete od Krajine preko Posavine do Podrinja, saznaju „Novosti“.

НЕВРЕМЕ ЈАЧЕ И ОД РАКЕТА: Од Крајине до Подриња испаљене 44 противградне ракете

Foto: N. Đ.

Verovatno su time bar donekle ublažene posledice ali izveštaji iz poharanih opština svedoče da su rakete izgubile bitku sa „paklenim nevremenom“ koje se na pamti poslednih godina. U štabove za vanredne situacije sve više pristižu vapaji očajnih građana koji su ostali bez oduvanih krovova, uništenih domova i voćnjaka, blokiranih puteva i zbog drugih ogromnih šteta. Stotine domaćinstava su ostale bez električne energije, a samo u prnjavorskom kraju u mraku je 20 sela. Počeli su i zamrzivači da se otopljavaju pa se i ta šteta umnožava.

Inače, iz Protivgradne preventive RS su naveli da su u četvrtak dejstvovali na području Banjaluke, Laktaša, Čelinca, Srpca, Prnjavora, Dervente, Broda, Srebrenice, Bratunca, Zvornika, Milića.

 - U periodu od 6.57 do 15.27 časova dejstvovalo je 30 protivgradnih stanica, a najviše, 13 raketa je ispaljeno na području Laktaša - naveli su iz Protivgradne preventive.

Sa terena je prijavljena jaka kiša sa olujnim vetrom, a sugradica u pljusku do veličine kukuruza na području Prnjavora, Srebrenice i do lešnika na terenu Dervente.

Ovo je bio 26. dan u ovoj godini da je dejstvovala Protivgradna preventiva.

Iz ovog preduzeća su naveli da su do sada ispalili ukupno 657 protivgradnih raketa.

Tokom odbrane od nevremena i ispaljivanja raketa, nije postojala zabrana korištenja vazdušnog prostora.

NISU POŠTEĐENE NI „VEČNE KUĆE“

IZVEŠTAJI sa terena govore da olujno nevreme nije zaobišlo ni poštedilo „večne kuće mrtvih“, odnosno groblja, gde su pričinjene štete na grobnim mestima i spomenicima. Tako je u seoskom groblju u Hrvaćanima, kod Prnjavora, iz korena iščupan i srušen stogodišnji gorostas-hrast! Štete se utvrđuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!