TUŽILAŠTVO BIH OTVORILO LOV NA SRBE PRIMENOM NAMETNUTOG ZAKONA VALENTINA INCKA: Formirana 22 predmeta zbog prijava za negiranje genocida

S. M.

05. 08. 2021. u 12:39

IAKO je Narodna skupština RS prošle sedmice usvojila zvaničan stav da Republika Srpska ne prihvata nametnuti zakon Valentina Incka oko negiranja genocida i da se isti neće primenjivati na području RS, Tužilaštvo BiH nastavlja da prikuplja podatke i formira predmete na osnovu nametnutog zakona Incka. Drugim rečima Tužilštvo BiH nastavlja lov na Srbe.

ТУЖИЛАШТВО БИХ ОТВОРИЛО ЛОВ НА СРБЕ ПРИМЕНОМ НАМЕТНУТОГ ЗАКОНА ВАЛЕНТИНА ИНЦКА: Формирана 22 предмета због пријава за негирање геноцида

FOTO: Avaz

Iz Tužilaštva BiH je poručeno za medije u Federaciji BiH da je ova pravosudna institucija već formirala na desetine predmeta, odnsono kako je potvrdio Boris Grubešić portparol Tužilšatava BiH, formirana su čak 22 predmeta.

- Na osnovu prijava za krivično dela negiranja genocida, formirana su 22 predmeta, poručio je Grubešić.

Inače prva prijava je otišl au Tužilaštvo BiH na dan kad je stupio na snagu Inckov nametnuti zakon. Prijavu je podnio Ćamil Duraković predsednik Skupštine Srebrenica protiv novinara RTRS Branimira Đuričića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a