KUHINJSKIM NOŽEM KLAO KOMŠINICE: Detalji krvave drame kod Dervente

N. ĐURIĆ

03. 08. 2021. u 15:49

OSAMDESETOSMOGODIŠNjA Ružica Tešendić (88) zaklana je jutros (utorak) u svojoj porodičnoj kući u Gornjem Detlaku, a od klanja, samo zahvaljujući pukoj sreći i komšiji, spašena je po vratu povređena njena komšinica Ruža Tešendić (74), saznaju „Novosti“.

КУХИЊСКИМ НОЖЕМ КЛАО КОМШИНИЦЕ: Детаљи крваве драме код Дервенте

Foto: PU Doboj

Krv je u ovom derventskom selu potekla nešto pre 7 časova, a u krvavom pohodu između tri kuće, oko kilometar međusobno udaljene, nož je besomučno potezao Dobrivoje Dobro Tešendić (68). On je žive sa porodicom, a starice same.

Mada istog prezimena Tešendić, saznajemo da akteri krvave drame nisu u rodbinskim vezama.

Iz policije su saopštili da je napadač uhapšen, a kako saznajemo, nakon ukazane pomoći u derventskom Domu zdravlja, povređena Ružica je puštena na kućno lečenje.

Foto: PU Doboj

Kako „Novosti“ saznaju, Dobrivoje je prvo prvovalio u kuću Ružice i zaklao je na spavanju. Nije joj bilo spasa jer u selu niko ništa nije čuo ni video, sve dok njeno telo u lokvi krvi nisu zatekli, nakon što je ispod noža spašena njena komšinica.

Sa već krvavim kuhinjskim nožem u ruci, Dobro je nastavio svoj krvavi pohod.

Ruža je imala sreću da je provaljivanje u njenu kuću i potom vrisku i zapomaganje čuo njen komšija Vlado Railić (62).

- Prvo sam čuo nekakvu lupu, a ubrzo i potom jezivu vrisku, pozive u pomoć i molbe da je „ne kolje“. Uletio sam i u kupatilu kuće zatekao stravičan prizor, kako komšija Dobro kolje komšinicu Ružu. Oštrica noža već je bila na njenom vratu. U tom šoku i neverici, nekako sam uspeo da ga ščepam za već krvavu ruku sa i isto takvim nožem. Izvukao sam ga napolje, odbacio nož, položio na zemlju i pozvao derventsku policiju koja je ubrzo pristigla - priča, za „Novosti“, detalje ove krvave drame Vlado Railić.

Iz PU Doboj su saopštili da su lišili slobode D.T. zbog osnova sumnje da je nožem naneo telesne povrede komšinicama R.T i R.T. od kojih je jedna podlegla a drugoj je ukazana medicinska pomoć.

MOTIV, NAVODNO, GATANjE

UVIĐAJEM ove tragedije rukovodi dežurni tužilac OJT Doboj i zasad je nepoznat motiv krvavog pira. Komšije pričaju da je Dobrivoje imao problema sa depresijom, a da mu je sada jednostavno „pao mrak n aoči“.

- Nakon što je odbacio nož, onako krvav, Dobro mi je samo ponavljao da mu je, navodno, komšinica koju je zaklao-„gatala“! Sa Ružicom je i ranije imao razmirica a pošto se ona družila sa Ružom, eto, i na nju je potegao nož u nameri da joj se osveti, odnosno zakolje - ispričao je, za „Novosti“, svedok ove krvave drame Vlado Railić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024