JEDNOMESEČNI PRITVOR ZBOG POKUŠAJA UBISTVA? Predlog tužilaštva posle ranjavanja poslanika SDS u Prnjavoru

N. ĐURIĆ

02. 08. 2021. u 22:18

PRNjAVORČANINU Petru Staniću (69), osumnjičenom da je hicima iz pištolja pokušao ubiti narodnog poslanika Miladina Stanića (60), predložen je jednomesečni pritvor.

ЈЕДНОМЕСЕЧНИ ПРИТВОР ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА? Предлог тужилаштва после рањавања посланика СДС у Прњавору

Foto: N. Đurić

Postupajući tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva nakon ispitivanja Petra Stanića stavio je predlog za određivanje pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo pokušaj ubistva.

Osumnjičeni se tereti i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– Osumnjičeni je u nedelju 31. jula, oko 16.55 časova, u mestu Kremna, zaseok Piplići, opština Prnjavor, pucao iz pištolja u nameri da ubije oštećenog M.S. Tom prilikom oštećeni je zadobio telesnu povredu. Osumnjičeni je neovlašteno na javnom mestu nosio vatreno oružje, za koje nema oružni list odnosno, dozvolu za držanje – obrazložili su u Tužilaštvu.
Tužilac je stavio predlog za određivanje pritvora „zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti pokušano krivično delo“.
Predlog tužioca Okružnom banjalučkom sudu podnet je i  iz razloga vanrednih okolnosti jer je „reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posledice krivičnog dela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda - uznemirenjem javnosti“.
O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.
Kako su „Novosti“ pisale, Petar Stanić je uhapšen u nedelju zbog osnovane sumnje da je na Miladina Stanića, zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, na lokalnom putu, ispalio više hitaca iz puštolja. Jedan rikošet metak pogodio je Miladina u prst desne ruke i lakše ozledio, što nam je potvrđeno u prnjavorskom Domu zdravlja.
Povređeni Stanić je šef poslaničkog kluba SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!