ODLUKA VLADE RS: Besplatni udžbenici za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola

R. S.

22. 07. 2021. u 18:20

UČENICI od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj u predstojećoj školskoj godini dobiće besplatne udžbenike, odlučeno je na današnjoj sednici Vlade Srpske.

ОДЛУКА ВЛАДЕ РС: Бесплатни уџбеници за ученике од првог до четвртог разреда основних школа

Foto: R. S.

Ministarka prosvete i kulture RS Natalija Trivić je istakla da je "Vlada RS u kontinuitetu donosila odluke u vezi sa besplatnim udžbenicima za učenike" te da je ovo nastavak takvih aktivnosti.

Ona je izrazila nadu da će nova školska godina početi redovno u klupama od 1. septembra, a u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Od školske 2007/2008. godine, resorno ministarstvo, odnosno Vlada RS, obezbeđivali su besplatne udžbenike za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole na području Republike Srpske, zatim za učenike pobednike takmičenja, kao i za sve učenike od trećeg do devetog razreda osnovnih škola koji su treće i naredno po rođenju dete iz porodica sa troje i više dece.

Povećanjem obuhvata u ovoj godini na treće i četvrte razrede osnovnih škola, ukupno će biti izdvojeno 5,5 miliona KM, a obuhvatiće preko 50 odsto učeničke populacije, odnosno oko 51.000 učenika u Republici Srpskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije