BIĆE JOŠ HAPŠENJA U MUP: Ministar Dragan Lukač o čišćenju od korumpiranih u policiji

S. M.

21. 07. 2021. u 20:35

HAPŠENjA koja je pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova RS (MUP) u svojim redovima neće zaustaviti dok se u potpunosti ne reši uloga bilo kog pripadnika ovog ministarstva u vezi sa kriminalnim klanovima, poručio je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

БИЋЕ ЈОШ ХАПШЕЊА У МУП: Министар Драган Лукач о чишћењу од корумпираних у полицији

Foto Novosti

Ipak, opozicija u RS poručuje da su poslednja dešavanja u MUP Republike Srpske samo kap koja je prelila čašu, kada su u pitanju neprofesionalna i nezakonita postupanja policijskih službenika.

Iz Odbora za bezbednost opozicionog SDS navode da je nemoguće da za sve anomalije koje prate rad policijskih službenika nema odgovornosti rukovodnog kadra, uprkos brojnim slučajevima nezakonitog postupanja policijskih službenika.

Tvrde da geneza problema nije od juče i da je politički uticaj očigledan u svim strukturama MUP.

- Ovakva praksa počinje 2006. godine, kada SNSD dolazi na vlast i sve podređuje partijskim interesima, samim tim i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Dolaskom na vlast SNSD vrši čistku u Ministarstvu i smenjuje skoro sve rukovodioce i na njihova mesta dovode, odnosno postavljaju politički podobne kadrove za koje je partija dala saglasnost, i to traje do današnjih dana - saopšteno je iz SDS.

Dragan Lukač, Foto Novosti

Ministar Lukač kaže i da očigledno nekima smeta što ovim primerom dokazuju da Policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih.

- To ćemo nastaviti da radimo bez obzira na to koliko bilo bolno i teško, pa pokušavaju da kreiraju kojekakve priče kako bi skrenuli pažnju javnosti sa suštine - rekao je ministar Lukač.

VOZILI ŠKALjARCA!

Proteklog vikenda u Banjaluci je uhapšeno troje inspektora policije RS, Mladen Milovanović, Predrag Vatreš i Gorana Rečević. Oni se sumnjiče da su službenim autom MUP RS vozili Miloša Božovića, osobu navodno blisku "škaljarskom klanu" i koja se traži u Crnoj Gori zbog podstrekavanja na ubistvo. Milovanoviću je određen pritvor, a Vatreš i Rečevićeva se brane sa slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)