ZA DVA SATA KIŠA POTOPILA MODRIČU: Poplave u centru grada, voda prodrla u objekte, narod poručuje - gore je nego 2014. godine! (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

16. 07. 2021. u 23:18

MODRIČU su večeras od 18 do 20 časova zahvatili pljuskovi i provala oblaka uz snažnu grmaljvinu.

ЗA ДВA САТА КИШA ПOTOПИЛA MOДРИЧУ: Поплаве у центру града, вода продрла у објекте, народ поручује - горе је него 2014. године! (ФОТО)

Foto: V. Blagojević

Ogromne količini vode koje su pale na uže gradsko jezgro izazvale su poplave u glavnim gradskim ulicama. Tim povodom večeras je zasedao opštinski krizni štab.

 

Prema nekim procenama za dva časa palo je više 50 litara vode na kvadrani metar. Jaka kiša, praćena grmljavinom, izazvala je poplavu gradskih ulicama a kanalizaciona mreža nije moga da primi sve obrinske vode sa brda Majana. Pored ulica, poplavljene su garaže, podrumske prostorije i jedna deo poslovnih objekata. Građani ne veruju šta se desilo, mnogi smatraju da je večeras bilo gore nego 2014. godine

- Moram priznti da je bilo malo strha. Bojao sam da voda ući u ove pslovne prostorije u Svetosavskoj. Ovo je bilo gore nego 2014. godine. tada sam bio dete i sećam se kad su me pustili iz školesam doasšo.- kaže Boško Demonjić.

Za razliku od Dmeonjića, Savi Žariću je voda ušla u podrumske prstorije.

- Ovo nam se dešava čim padne malo veća kiša, Podrum je pun vode, a veečars se nije moglo izaći ni u dvorište - kaže Žarić.

Najugrežnije ulice u gradu su bile Svetosavska, Jovana Dučića, Solunsakih dobrovoljaca, Cara Lazara, gradska pijaca i druge ulice u gradu.

Opštinski krizni štab je naložio subjektima zaštite preduzimanje svih mjera kako bi se ublažile posledice nevremnea.

- Mormao odmah ujutro pristupiti čišćenju grada i ulica od ovih poplava. Pored toga potrebno je nabaviti za rezervu određena količine vreća sa peskom, zatim nekoliko pumpi za ispumpavanje vode iz podruma. Takođe se moramo i kadrovski i stručno osposobiti za borbu protiv ovakvih situacija- naglasio je Jovica Radulović načelnik opštine Modriča.

Sobzirom da je vremnska prognoze da se i u naredna tri dana mogu očekivati kiše i nevreme, građani strahuju od novih poplava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki nadod kaže NE rezoluciji o genocid