LITIJA RADOST DONELA: Duhovni sabor u Ugljevičkoj Obriježi kod Ugljevika

V.Mitrić

08. 07. 2021. u 11:04

HRAM rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Ugljevičkoj Obriježi je, služenjem liturgije, parastosom za 24 poginula meštanina u redovima Vojske Republike Srpske, litijom, ophodom oko hrama i lomljenjem slavskog kolača obeležio slavu.

ЛИТИЈА РАДОСТ ДОНЕЛА: Духовни сабор у Угљевичкој Обријежи код Угљевика

Foto: V.M.

Protojerej-stavrofor Dragan Dragić, penzionisani sveštenik rekao je u besedi da treba imati što više vere te da su se upravo svetitelji  molili Bogu da donese što više vere.

- Da verom i dobrim delima spasavamo duše svoje ali i duše svojih bližnjih, dragih srodnika i celog sveta - poručio je Dragić.

Među brojnim vernicima, hramovnoj slavi prisustvovao je i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je čestitao krsnu slavu sveštenstvu i parohijanima ovog mesta.

- Neka nas ovako naša Sveta Crkva okuplja u budućnosti kao što je to činila i do sada - poželeo je Perić.

Opština Ugljevik u proteklom periodu u Ugljevičkoj Obriježi radila projekte koji su poboljšali život stanovnicima ovog dela ugljevičke opštine i i radiće se i graditi za ove dobre ljude i dalje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije