GLAMUR POD VEDRIM NEBOM: Na tvrđavi Kastel počinje prvi "Banjaluka Fest"

O. M.

06. 07. 2021. u 18:27

NA tvrđavi Kastel večeras (6. jula) biće otvoren prvi "Banjaluka Fest", internacionalni muzički festival na kojem će se publici predstaviti svetski poznati umetnici Stefan Milenković, fado diva Mariza, Zvonko Bogdan, Rade Šerbedžija i kraljica sevdaha Amira Medunjanin.

ГЛАМУР ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ: На тврђави Кастел почиње први Бањалука Фест

FOTO: Banjaluka fest

Najavljen kao događaj vrhunske produkcije, kvaliteta i eksluzivnih izvođača festival će pratiti glamurozna scena tvrđave Kastel, koju organizatori pripremaju u potpuno novom ruhu.

Naime, velika scena tvrđave, na prostoru kod "Kamene kuće", biće posebno prilagođena i pretvorena u koncertnu dvoranu pod otvorenim nebom. Publiku će dočekati scena sa specijalno dizajniranom platformom sa sedećim mestima i crvenim tepihom, za koju organizatori smatraju da će dati savršen ambijent festivalu i publici ponuditi novo iskustvo na otvorenom.

 - Festival će biti organizovan na najvišem nivou, čemu svedoči i sam projekat bine i specifičnog gledališta na otvorenom. Sigurni smo da će već prvo izdanje, svrstati "Banjaluka Fest" u red najznačajnijih festivala regiona. Spremni smo i pozivamo sve da od 6. do 10. jula posete Banjaluku, i uživaju u svemu što smo pripremili - poručuju organizatori.

Seriju koncerata večeras, s početkom u 21 časova, otvara srpski violinisita Stefan Milenković i orkestar ”Camerata” iz Novog Sada koji će izvesti delo ”Carmina Burana” Karla Orfa u aranžmanu Ane Krstajić.

U sredu, 7. jula publika će imati priliku da uživa u koncertu Zvonka Bogdana i Velikim tamburaškog orekstra pod upravom Dubravka Isakova. Četvrtak, 8. jul rezervisan je za Kraljicu sevdaha Amiru Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra sa dirigentom Mikicom Jevtićem. Portugalska fado diva Mariza nastupiće 9. jula. Čast da zatvori prvi "Banjaluka Fest" imaće Rade Šerbedžija i ”Zapadni kolodvor” 10. jula.

Epidemiološke mere

Program festivala održaće se u skladu s preporučenim epidemiološkim merama propisanim od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Ulaznice su u prodaji putem online prodajnog sistema www.kupikartu.ba, na Trgu Krajine ispred Robne kuće ”Boska” i u Agenciji ”Stars and more”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori