GDE JE NESTALO 60.000 KM ? Bura u Prnjavoru zbog novca datom lokalnom fudbalskom klubu

N. ĐURIĆ

02. 07. 2021. u 17:58

TEŠKE optužbe na račun bivšeg rukovodstva Fudbalskog kluba „Ljubić“ i tadašnjeg predsednika kluba Nemanje Vasića, izneo je načelnik prnjavorske opštine Darko Tomaš, sa ključnim pitanjem gde je „u autu“, tačnije u čijim džepovima završilo najmanje 60.000 maraka.

ГДЕ ЈЕ НЕСТАЛО 60.000 КМ ? Бура у Прњавору због новца датом локалном фудбалском клубу

Foto: N. Đurić

Aktuelni čelni čovek Prnjavora je za skupštinskom govornicom naveo da je opština Prnjavor 2015. i 2016. godine ovom klubu dodelila oko 105.000 KM. Međutim, kako tvrdi, rukovodstvo kluba je u zvaničnim izveštajima prikazalo da je iz opštinske kase stiglo tek oko 44.000 KM.

- Gde je nestalo više od 60. 000 maraka, što je više od polovine novca koje je samo u te dve godine opština dodelila Ljubiću. Ili su otišli na stranu, ili su lažirani finansijski izvještaji. Ne zna se šta je gore od ove dve solucije - upozorio je Tomaš, podsetivši da su se sporni transferi novca desili u vreme kada je SDS-ov Siniša Gatarić rukovodio opštinom, a funkciju predsedinka Ljubića obavljao prnjavorski privrednik i kadar te stranke Nemanja Vasić.

Vasić, koji je i član predsedništva SDS, uzvraća da su Tomaševe tvrdnje neistinite, i da u finansijskom poslovanju Ljubića, dok je on bio predsednik kluba, nije bilo malverzacija.

ŠTA SE ČEKALO?

NAČELNIK Tomaš je, uz poziv policiji, od predsednika SO i nove skupštinske većine zatražio da se pozabave ovim slučajem i podnesu krivične prijave. Uzvratio mu je predsednik SO Mirko Bukvić, sa pitanjem „šta ste čekali do sada?“

-Načelniče, ako ste usvajajući izveštaje uočili krivična dela, vi ste sa svojom apsolutnom skupštinskom većinom u protekle četiri godine bili dužni da podnesete krivične prijave. Vi to niste činili i sada prebacujete novoj skupštinskoj većini koja sa tim nema nikakve veze. Pogotovo što ovaj izveštaj za mene nije relevantan bez potpisa, pečata i valjanih dokaza - uzvratio je za govornicom predsednik SO Bukvić.

- O finansijama Ljubića brinuo IO kluba na čijem je čelu bio Radislav Vinčić, koji je u međuvremu preminuo. On je odgovorno radio svoj posao, i nikako ne želim da na mrtvog čov jeka svaljujem krivicu. Ako i ima neke krivice, a nema, ja preuzimam odgovornost. S obzirom da je račun kluba tada bio blokiran, zbog tužbe jednog trenera, sva plaćanja, obaveze, plata, i sve isplate išle su preko računa Opštinskog fudbalskog saveza, tako da je taj novac, koje pominje načelnik, u stvari, utrošen na obaveze kluba iz tog perioda - rekao je Vasić.

Foto: N. Đurić

Nemanja Vasić

On tvrdi da je sve to dobro poznato Tomašu, koji se „bavi politikanstvom i nakon toliko godina fabrikuje slučaj, nakon što su on i njegov SNSD u Prnjavoru izgubili skupštinsku većinu“.

NEKO POTPISUJE

IZNOSEĆI sumnju da je mnogo toga nedozvoljenog bilo u poslovanju Ljubića, načelnik Tomaš je izneo i slučaj svog brata blizanca Dalibora.

-Tri meseca nakon što je prestao da igra njemu je rečeno da je on i dalje na platnom spisku i da se neko potpisuje u njegovo ime, o čemu on nema pojma-naveo je načelnik Tomaš, koji je sa bratom Daliborom, sada savetnikom u vladi RS, dugi niz godina igrao za FK Ljubić.

-Tomaš namerno neće da prikaže izveštaj o utrošku sredstav OFS, preko kog je išlo plaćanje. Za sve to imamo dokumente, koje smo kopirali, znajući o kojim se ludacima radi-doslovno je izjavio Nemanja Vasić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!