POLITIKA ISPRED STRUKE? U Prnjavoru razrešena dužnosti direktorka doma zdravlja iz SNSD (FOTO)

N. ĐURIĆ

30. 06. 2021. u 20:42

NOVOUSPOSTAVLjENA skupštinska većina u Prnjavoru, predvođena SDS-om, na vanrednoj sednici sa funkcije direktora Doma zdravlja razrešila je SNSD-ovu Svjetlanu Malić.

ПОЛИТИКА ИСПРЕД СТРУКЕ? У Прњавору разрешена дужности директорка дома здравља из СНСД (ФОТО)

Foto: N. Đurić

Za vršioca dužnosti direktora u ovoj zdravstvenoj ustanovi imenovan je Bojan Subotić, iz DNS.

Reč je o kolegama, lekarima, zaposlenima u prnjavorskoj „kući zdravlja“, istovremeno odbornicima u prnjavorskom parlamentu, u ljuto suprostavljenim taborima.

Inače, ovo je prva smena, odnosno razrešenje SNSD kadra otkako je nedavno ta stranka iznenada izgubila većinu sa svojih najvećim brojem odbornika (11 od ukupno 29), uz to i sa svojim prvim čovekom, načelnikom, opštine i predsednikom OO.

Očito, sve se promenilo otkako je u maju SDS preuzeo skupštinsku većinu sa devet odbornika i sedam koalicionih odbornika (tri iz DNS, po jedan SRS dr Vojislav Šešelj, DEMOS, iz reda nacionalnih manjina i jedan nezavisni kandidat).

Predsednik SO, Mirko Bukvić, obrazložio je razrešenje istekom mandata Malićevoj 7. jula, u vreme skupštinske letne pauze.

- Razrešili smo je sa tim datumom kada joj i ističe mandat iz razloga što 1. jula počinje skupštinska pauza, pa smo izbegli da samo po tom pitanju zakazujemo redovnu sednicu. To smo na korektan način odradili, kao što je i korektno da Dom zdravlja neće imati vakum nakon isteka mandata direktora - pojasnio je Bukvić, dodavši da je „u interesu građana Prnjavora ali i samog načelnika Tomaša i njegovog SNSD-a da se suoče sa demokratskom voljom većine i njenim odlukama“.

U burnoj raspravi, često i na granici incidenta, naglasivši da je Malićeva u svom mandatu posrnuli Dom zdravlja podigla na „zdrave noge“, iz SNSD-a su osporili njeno razrešenje nizom proceduranilh propusta i grešaka. Između ostalog, za razrešenje izostanka saglasnosti nadležnog ministarstva.

NAMIRENjE STRANAČKIH APETITA

- NEZAKONITO razrešenje direktorke Malić je posledica namirenja stranačkih apetita, konkretno obećanih od SDS-a prema DNS-u. Očito je da se to danas moralo da desi, s obzirom na DNS-ove pretnje. Žao mi je što je u te političke igre uvučen Dom zdravlja, kao institucija koja je odlično funkcionisala poslednje četiri godine. To će proizvesti teške posledice - ubeđen je načelnik Prnjavora, Darko Tomaš.

Malićeva, kojoj ni skupštinska većina nije stavila primedbe za vođenje Doma zdravlja, samo je konstatovala da je iznenađena brzinom i propustima u proceduri razrešenja, podsetivši da je još ranije najavila da joj mandat ističe 7. jula.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri