PREVARIO I POLITIČARE: Nastavak malverzacija službenika GU Doboj Miroslava Lazića (41)

Lj. Đurić

01. 07. 2021. u 07:33

U DOBOJU tema broj jedan ovih dana je video, koji je žestoki kritičar aktuelnih vlasti u Srpskoj Nebojša Vukanović postavio na svom jutjub-kanalu, u kojem se na meti našao javni tužilac iz Doboja zbog navodnih pretnji Miroslavu Laziću (41) iz tog grada.

ПРЕВАРИО И ПОЛИТИЧАРЕ: Наставак малверзација службеника ГУ Добој Мирослава Лазића (41)

Foto Lj. Đ.

U tom prilogu Lazić je naveo da je tužilac Goran Rubil u sprezi sa lokalnim vlastima, tvrdi da mu se sveti zbog toga što je Lazić tužio RS zbog nepravedno oduzete zemlje za gradnju auto-puta, da je zbog toga ostao bez posla...

Međutim, nakon što je Vukanovićeva objava naišla na širu pažnju javnosti, ispostavilo se da je posredi sasvim druga priča. Naime, Lazića ovih dana očekuje početak suđenja zbog optužbe da je kao službenik Gradske uprave varao poljoprivrednike sa područja Doboja. Sud u Doboju mu je u drugom predmetu već stavio zabranu za raspolaganje zemljom u posedu, upravo zbog prevare tužioca Rubila, koji mu je i bliski rođak.

- U rodbinskim smo odnosima, on mi je brat od tetke i zamolio me je da mu budem žirant za kredit pre par godina, ali ga nije vraćao, kredit vraćam već duže vreme i otplatio sam gotovo 4.000 KM. Nije mi se javljao na telefon i poruke u kojima sam tražio da prestane sa kockanjem, vrati mi otplaćeno i nastavi da plaća kredit, iskoristio je deo mojih psovki u ljutnji i naneo mi nemerljivu štetu - izjavio za "Novosti" Goran Rubil.

Lazić je već duže vreme nedostupan i za rođaka i za sud, pa je Osnovni sud zbog nepoznate adrese u medijima objavio da treba da vrati rođaku otplaćeni deo kredita, ali i 8.000 KM koje je Rubil u međuvremenu u celosti otplatio.

Na upite Vukanoviću zbog čega je bez provere poverovao Laziću, on se branio da ne zna ko je ko u Doboju, da ga je na to navela druga opoziciona političarka Olivera Nedić iz PDP.

Zbog svega ovoga dobojski tužilac kaže da se neće završiti sve na eventualnom izvinjenju, već će satisfakciju potražiti na sudu.

OPTUŽNICA ZA ZLOUPOTREBE

PREMA optužnici, Lazić je od Marka Radoša iz Johovca uzeo 800 KM tražeći za navodni prevoz iz Bijeljine 3,5 tona koncentrata koji je dobio kao odštetu za oduzetu zemlju za auto-put. Tražio je još 300 KM ali ih nije dobio, jer je Radoš shvatio da se radi o prevari. Kao radnik Odeljenja za poljoprivredu on je za navodnu nabavku freze od Ibrahima Omerčića iz Bukovačkih Čivčija uzeo na prevaru 5.100 KM, a od Milenka Đukića iz Doboja 1.850 KM...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja