UŽAS U BANJALICI: Obljubio dete mlađe od 15 godina

O. M.

27. 06. 2021. u 11:02

OKRUŽNO javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora za D. J. (58) iz Banjauke, osumnjičenom za obljubu deteta mlađeg od 15 godina.

УЖАС У БАЊАЛИЦИ: Обљубио дете млађе од 15 година

Foto: Depositphotos

U Tužilaštvu navode da je D. J. uhapšen u saradnji sa PU Banjaluka, te da je nakon saslušanja predmetni tužilac zatražio da mu se odredi pritvor.

- Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni uticati na svedoke ili sakriti ili uništiti dokaze bitne za dalji postupak. Takođe i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela - rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Osim za obljubu maloletnog đeteta D. J. je osumnjičen i za omogućavanje uživanja opojnih droga, a u pretresu njegove imovine policija je pronašla i oduzela nelegalno oružje, pa se tereti i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Zbog osetljivosti istrage i zaštite deteta u policiji i tužilaštvu nisu želeli da otkrivaju detalje ovog slučaja. O pritvoru će odlučivati sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona