"DOSTA NAM JE VIŠE BAKIROVE RETORIKE": Oštre reakcije iz Srpske zbog sramnih izjava Izetbegovića

Novosti online

23. 06. 2021. u 21:45

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Bakir Izetbegović odavno jedan od najvećih faktora nestabilnosti u regionu i da njegova politika nastavlja da truje odnose i uništava šanse za pomirenje.

ДОСТА НАМ ЈЕ ВИШЕ БАКИРОВЕ РЕТОРИКЕ: Оштре реакције из Српске због срамних изјава Изетбеговића

Foto: Tanjug

Komentarišući današnju Izetbegovićevu izjavu u vezi sa Kosmetom i Republikom Srpskom, Cvijanović je odgovorila da je previše, pa makar to bilo i od Bakira Izetbegovića.

Ako je nemoralno pričati o odvajanju, rekla je Cvijanovićeva, kako nije nemoralno voditi i dalje rat, samo drugim sredstvima, a očekivati zajednički život.

- U percepciji naroda u Republici Srpskoj, pod plaštom priče o pravljenju neke centralizovane tobože funkcionalnije BiH, krije se namera pravljenja muslimanske države koja ne uvažava činjenicu da u njoj žive tri konstitutivna naroda sa istim pravima, ali i svojom vizijom kako treba da izgleda država ako je zajednička - rekla je predsednica Srpske.

Ona je ocenila da teško može da bude zajednička ako se čak ni žrtve ne tretiraju na isti način, a da ne pominje ostalo.

Cvijanović je naglasila da izjave Bakira Izetbegovića, pored toga što urušavaju odnose u BiH, predstavljaju i direktan atak na teritorijalni integritet Srbije, ali i degradiranje institucija BiH koje ne prepoznaju nikakav subjekt pod nazivom "Kosovo", već isključivo južnu srpsku pokrajinu koja se zove Kosovo i Metohija.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)