BOMBA BAČENA BRAĆI U DVORIŠTE: Snažna eksplozija uznemirila u petak meštane banjalučkog naselja Lauš

O. MATAVULj

19. 06. 2021. u 06:08

Policija traga za nepoznatom osobom koja je u petak bacila eksplozivnu napravu u dvorište kuće u banjalučkom naselju Lauš, koja je u vlasništvu trojice braće M. M., D. M. i Z. M.

БОМБА БАЧЕНА БРАЋИ У ДВОРИШТЕ: Снажна експлозија узнемирила у петак мештане бањалучког насеља Лауш

Foto: O.M.

Eksplozija je odjeknula oko pet časova ujutro u Sanskoj ulici i srećom tom prilikom niko nije povređen. Usled detonacije razbijena su stakla i oštećena garažna vrata na kući, a oštećen je i automobil "folskvagen foks" koji je bio parkiran pored kuće.

- PU Banjaluka u 5.25 obratio se M. M. i prijavio da je neposredne pre prijave u dvorište kuće bačena eksplozivna naprava - saopšteno je iz PU Banjaluka.

U policiji navode da je o svemu obavešten dežurni tužilac OJT Banjaluka, koji je naložio policijskim službenicima da preduzmu sve istražne mere i radnje u cilju rasvetljavanja krivičnog dela, koje će po svemu sudeći biti kvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti. Prvi rezultati uviđaja ukazuju da je u dvorište bačena ručna bomba, što će biti utvrđeno daljom istragom.

Stanovnici Sanske ulice kažu da su se preplašili jer su im se usled detonacije zatresli prozori i zidovi na kućama.

- Igrom slučaja u to vreme sam bio budan. Prvo sam video blesak, koji je doslovno osvetlio celu kuću, a zatim je odjeknula snanžna eksplozija. Sve se zatreslo. Svi u kući su poskakali i probudili se. Deca su isprepadana... Nije normalno da se takve stvari dešavaju - pričaju stanovnici Sanske ulice, koji su insistirali da im ne pominjemo imena.

Oni navode da vlasnike kuće poznaju kao dobre i poštene ljude. Jedan od njih je policajac u penziji, dok dvojica rade u "Vodovodu". Međutim, kažu vlasnici uglavnom borave na selu, a da u kući živi ćerka jednog od njih.

Inače, kuća se nalazi u slepoj ulici i može joj se prići samo iz jednog pravca. Po naselju se spekuliše da je eksplozivna naprava u dvorište bačena iz automobila, koji je ubrzo umakao. Šta je bio motiv napada zasada nije poznato, a policija proverava i navode o ljubavnim problemima koje je stanarka kuće navodno imala sa partnerom.

DRUGI SLUČAJ OD POČETKA MESECA

Od početka meseca ovo je drugi slučaj koji potresao i uznemirio meštane Lauše. Prethodno je ispred kuće u ulici Miloša Matića 6. juna zapaljen automobil "folksvagen turan", vlasništvo S. M. Na njega je bačen Molotovljev koktel i vozilo je u potpunosti izgorelo. Taj slučaj još nije rasvetljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći