ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Predstavnicima vlasti FBIH uskoro konačna verzija za razovore o budućnosti zemlje

S.M.

15. 06. 2021. u 22:24

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će predstavnicima vlasti u Federaciji BiH uskoro biti upućena konačna verzija za razgovore o budućnosti BiH i da će se tada videti da li Republika Srpska ima partnera i sagovornika za tu priču.

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Представницима власти ФБИХ ускоро коначна верзија за разоворе о будућности земље

Foto: Kabinet predsednika RS

Predsednica Srpske je navela da nije optimista da će predstavnici vlasti u FBiH prepoznati veliku šansu da zajedno sa predstavnicima RS razgovaraju o budućnosti, u skladu sa ranije donesenim zaključcima Narodne skupštine RS.

- Nisam optimista da će oni prepoznati tu veliku šansu da svi zajedno sedimo i pričamo o budućnosti u kojoj treba da se takmičimo i o pitanju informacionih tehnologija, i o pitanju infrastrukture, i o pitanju ekonomije - rekla je predsednica Srpske za BHT.

O inicijativi Narodne skupštine RS o pokretanju mogućeg razgovora sa predstavnicima FBiH o budućnosti BiH, predsednica je rekla da joj je drago što su ti zaključci koncipirani u okviru Narodne skupštine jer je to mesto gde najviše treba da se razgovara o svim pitanjima.

- I do sada smo tamo mnogo puta imali važne teme i važno je da ostavite trag vašeg najvišeg zakonodavnog organa, gde možete da diskutujete o svemu što je politički važno za sudbinu, za budućnost, za prošlost, za bilo šta. Ono što mi se učinilo prilično neprimerenim, što sam čula i od stranih diplomata jeste da oni kažu - eto, vi tamo želite da započnete razgovor o mirnom razlazu - navela je predsednica Cvijanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)