LEPE VESTI U REPUBLICI SRPSKOJ: Ministarstvo isplatilo novac za povećanja plata radnicima

S. M.

14. 06. 2021. u 17:37

MINISTARSTVO privrede i preduzetništva RS isplatilo je ukupno 4.911.857,24 KM privrednim subjektima u Srpskoj, u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi RS, na ime podsticaja za povećanje plata radnika.

ЛЕПЕ ВЕСТИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Министарство исплатило новац за повећања плата радницима

Foto Arhiva

Za treći obračunski period jul - decembar 2020. godine stiglo je ukupno 429 prijava, dok su sredstva odobrena za 395 privrednih subjekata za 14.074 radnika, a odnose se na zahteve koji su dostavljeni u periodu od 01.01 do 01.03.2021. godine.

Pravo na podsticajna sredstva imala su privredna društva i preduzetnici, koji su povećali plate zaposlenih, a ispunjavaju opšte i posebne uslove Zakona o podsticajima u privredi RS.Po opštinama/gradovima najveći iznos podsticaja za povećanje plate radnika dodeljen je privrednim subjektima sa područja grada Banjaluka, a zatim slede grad Bijeljina i opština Stanari. Najveće iznose u dodeli podsticaja za povećanje plate radnika imaju privredni subjekti iz oblasti prerađivačke industrije i oblasti proizvodnje električne energije.

- Ministarstvo privrede i preduzetništva izvršiće u narednom periodu analizu primene Zakona o podsticajima u privredi RS koja će obuhvatiti četiri obračunska perioda za podsticaj za povećanje plate radnika - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)