ZAMKA ZA TRGOVCE KOKAINOM! U akciji "Argentina" na području Bihaća otkriven međunarodni šverc narkotika

O. MATAVULj

03. 06. 2021. u 06:08

U AKCIJI "Argentina" inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i specijalna policija MUP Unsko-sanskog kantona uhapsili su sedam osoba osumnjičenih za međunarodni šverc kokainom.

ЗАМКА ЗА ТРГОВЦЕ КОКАИНОМ! У акцији Аргентина на подручју Бихаћа откривен међународни шверц наркотика

Foto MUP RS

Uhapšeni su Dejan Jaćimović iz Prijedora, koga je policija duže vreme pratila, zatim Banjalučani Siniša Dragičević i Daniel Gauk, kao i četiri državljanina Austrije, mahom albanske nacionalnosti.

Akcija je sprovedena na području Bihaća gde je, kako navode u policiji, Jaćimović unajmio kuću u kojoj je izvršena primopredaja droge.

- Akcija je duže vreme pripremana i istražitelji su došli do informacije o primopredaji kokaina. Operativni podaci ukazuju na to da su drogu u BiH prošvercovali državljani Austrije i doneli je u kuću koju je Jaćimović unajmio. Dragičević i Gauk su takođe došli na sastanak kako bi preuzeli kokain radi dalje preprodaje - otkriva izvor blizak istrazi.

Nakon upada u kuću policija je pronašla određenu količinu droge, a veruje se da su deo droge uspeli da unište, što je predmet dalje istrage.

- Policijski službenici MUP RS u saradnji sa MUP USK uhapsili su sedam osoba i izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata na dve lokacije i u četiri vozila. Osumnjičeni su sprovedeni na kriminalističku obradu u Banjaluku i dalje aktivnosti preduzimaće se u saradnji sa Tužilaštvom BiH - rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Adisa Karačić, službenik za informisanje Tužilaštva BiH, kaže da je akcija realizovana s ciljem suzbijanja međunarodnog prometa kokaina.

- Pronađeno je i uhapšeno sedam osoba osumnjičenih da su krijumčarili kokain s područja EU na teritoriju BiH. U pretresima je pronađena određena količina droge, kao i dokazi o izvršenju krivičnog dela - rekla je Karačićeva.

DOBERMANI UPOZORILI DILERE

U POLICIJI saznajemo da je Dejan Jaćimović u dvorište iznajmljene kuće doveo četiri psa - dobermana, kao svojevrsni osigurač od nepoznatih ljudi. Zbog toga su za raciju angažovani specijalci MUP USK. Veruje se da su dobermani "odradili" posao jer je deo droge najverovatnije uništen.

UHAPŠENI SA BOGATIM DOSIJEIMA

VEĆINA uhapšenih ima policijske dosijee i hapšeni su zbog trgovine narkoticima. Dejan Jaćimović je više puta hapšen i osuđivan u BiH, ali i u Austriji. Siniša Dragičević ranije je hapšen zbog droge, dok je kao maloletnik hapšen zbog oružane pljačke pumpe u Banjaluci 2014. odakle je oteo 1.600 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)