UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA ŠVERC: Nova zaplena cigareta kod Bileća

V. Mitrić

01. 06. 2021. u 17:56

U NASTAVKU operativne akcije „Štit 2021“, pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su, u toku noći, u naselju Avtovac na području opštine Gacko, zaplenili 6 000 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica, rekla nam je Jasminka Mujić, portparolka GP BIH.

УХАПШЕН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ШВЕРЦ: Нова заплена цигарета код Билећа

Foto: GP BiH

Cigarete, čija se tržišna vrednost procenjuje 30 000 KM, otkrivene su prilikom nadzora graničnog pojasa i kontrolom vozila, BH nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao V.G. (26), državljanin Bosne i Hercegovine, a cigarete je krijumčario iz pravca Crne Gore.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, o događaju su obavešteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH. Prema njihovim naredbama osumnjičeni V.G. je uhapšen, a krijumčarene cigarete i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Pripadnici JGP Trebinje, prema uputstvima dežurnog tužioca Tužilaštva BiH nastavljaju rad na ovom predmetu.

Podsećamo, u sklopu operativne akcije „Štit 2021“, pripadnici JGP Trebinje su u aprilu i maju spriječili krijumčarenje 44 500 kutija cigareta bez akciznih markica, tržišne vrednosti 222 500 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći