NEHOTICE USMRTIO PRIJATELJA: Mirko Kovačević (51) nesrećnim slučajem ubio Radomira Đerića (62) u Sokocu

O. MATAVULj

02. 06. 2021. u 06:08

MIRKO Kovačević (51) uhapšen je zbog sumnje da je hicem iz pištolja nehotice ubio mehaničara Radomira Đerića zvanog Rapa (62) iz Sokoca.

НЕХОТИЦЕ УСМРТИО ПРИЈАТЕЉА: Мирко Ковачевић (51) несрећним случајем убио Радомира Ђерића (62) у Сокоцу

Foto O. Matavulj

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 13 časova u Đerićevoj mehaničarskoj radionici u Sokocu. Prvi rezultati istrage ukazuju da se tu radilo o nesrećnom slučaju, i da je Kovačević pod neverovatnim okolnostima, kroz džep jakne, nehotice ispalio hitac koji je usmrtio Đerića.

Izvor blizak istrazi kaže da se Kovačević bavi izvlačenjem drva iz šume, i da je došao kod Đerića u radionicu kako bi potražio deo za traktor.

- Tražeći deo zajedno su išli iz prostorije u prostorije, a tu je bio i Đerićev sin. Dok su tražili deo Kovačević je stao na blatobran, koji je ležao na podu, spotakao se i poče da pada. Za pojasom je imao pištolj koji je, u padu, opalio. Metak je prošao kroz džep jakne i pogodio nesrećnog Đerića - priča izvor iz istrage.

ŽRTVA Radomir Rapa Đerić, Foto Fejsbuk

On kaže da se veruje da je pištolj opalio kada se Kovačević, u padu, refleksno uhvatio za džep od jakne. U prvi mah nije ni bio svestan da je pucao, sve dok nije video teško ranjenog Đerića. Đerićev sin i Kovačević odmah su mu ukazali pomoći i prevezli ga u Hitnu pomoć, ali nažalost, čovek je podlegao od zadobijenih povreda.

LjUDINA VEDROG DUHA

SOKOČANI su u neverici prepričavali tragediju koja je zadesila porodicu Đerić. Niko ne može da veruje kako je Radomir stradao i kako se sudbina poigrala s njim.

- Tuga i žalost. Rapa, kako ga svi zvali, bio je ljudina. Čovek vedrog duha, koji je zračio pozitivnom energijom. Za pet minuta provedenih s njim nasmejali biste se za celi život. Iza njega će ostati velika praznina - kaže poznanik, navodeći da su iza njega ostali supruga, sin i kćerka.

OJT u Istočnom Sarajevu Kovačevića tereti za ubistvo, i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, jer nije imao dozvolu za pištolj.

- Zbog prirode posla kojim se bavi Kovačević je uvek sa sobom nosio pištolj. Naime, odlaskom u šumu često mu se dešavalo da naiđe na vukove i divlje životinje, pa je pištolj nosio zbog lične sigurnosti - pojašnjava izvor iz istrage.

Nezvanično saznajemo da je nakon ranjavanja prijatelja Kovačević od sebe odbacio pištolj i jaknu. Međutim, nije pokušavao da ih sakrije i istražiteljima je pokazao i pištolj i jaknu, a nađeni su i meci. Svi tragovi su izuzeti i upućeni na veštačenje.

- Kovačević je saslušan u prisustvu branioca i istražiocima je dao detaljnu izjavu u kojoj je priznao delo i objasnio okolnosti pod kojima se sve odigralo - kaže izvor blizak istrazi.

Nezvanično saznajemo da se izjava osumnjičenog podudara sa izjavom koju je istražiteljima dao sin ubijenog. Nakon kriminalističke obrade Kovačević je predat u nadležnost tužilaštva koje će odlučiti o predlogu za pritvor, kao i kvalifikaciji krivičnog dela koje će mu staviti na teret.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći